Salade met zongedroogde pesto en bloemkool

Zongedroogde tomaten pesto bloemkool salade. Een mond vol, alleen qua naam al. Maar ook een mondvol, en dan nog een en zo door als je dit eenmaal eet. Zo lekker. En gezond. Cindy zit nog steeds in haar koolhydratenvrije periode dus eten we veel salades. Maar om niet iedere dag hetzelfde te eten ben ik wat andere salades dan mijn standaard salade aan het maken. Dit keer een salade met gestoomde bloemkool, gemarineerd in een pesto van zongedroogde tomaten

Ingredi├źnten:

bloemkool
Sla, gewoon een mooie krop, geen slappe ijsbergsla zonder smaak
Kop Cherry tomaatjes
Rode ui
Eetlepel citroensap
olijfolie
Peper
Zout
Wat peterselie voor het garnituur
3 teentjes knoflook
1 kop basilicum
1 kop zongedroogde tomaten in olijfolie
┬Ż kop edel gist

Bereiding:

Snij de bloemkool in roosjes, en stoom deze boven een pan beetgaar. Dat duurt een minuut of 7. Ondertussen kan je de pesto maken. Voeg de knoflook samen met de zongedroogde tomaten, de edel gist en de basilicum in een keukenmachine. Maak er een mooie pasta van door beetje bij beetje wat olie toe te voegen tot je de gewenste dikte hebt.

Laat de bloemkool afkoelen in een kom terwijl je de sla in stukken snijdt en de ui snippert. De tomaten kunnen in twee gesneden worden. Meng dit samen met de dressing van citroensap en wat olijfolie (1 deel citroensap, 2 delen olie) en wat peper en zout naar smaak.

Meng wat van de pesto door de bloemkool tot alle roosjes bedekt zijn met een beetje pesto. Doe de bloemkool daarna bij de salade. Eventueel, voor de niet-veganisten, kan er een gekookt eitje bij. Garneren met peterselie en je hebt een mooie, smakelijke, niet alledaagse salade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.