Paprika soep

      Geen reacties op Paprika soep

Ik ben nooit een grote soepliefhebber geweest tot een jaar of twee geleden. Ik daagde mezelf uit om minder vlees te eten en om vaker een nieuw recept te koken. Vegetariƫrs en veganisten eten vaak maaltijdsoepen dus kwam ik ook bij soepen terecht.

In een kookboek met Mexicaanse gerechten kwam ik deze paprikasoep tegen. Ik ben een enorme liefhebber van paprika en dacht “als ik dan toch soep moet maken, waarom niet met een groente die ik echt lekker vind?” En zo gebeurde, en het beviel goed.

Maar Ferdinand, wat heb ik nodig voor deze soep? Nou, 3 rode paprika’s, een eetlepel olie, een gesnipperde ui, twee eetlepels bloem, 1200 ml bouillon (op de foto nog kippenbouillon, tegenwoordig natuurlijk groentebouillon), drie ontvelde gehakte tomaten, wat zout en wat peper.

Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes, bewaar vier reepjes en snij de rest in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de paprika. Daarna bak je de bloem ongeveer twee minuten mee voordat je de bouillon, tomaten, het zout en de peper toevoegt. Breng het aan de kook en laat twintig minuten sudderen. Haal de pan van het vuur, voeg eventueel nog wat peper en zout toe indien nodig en pureer de boel. Warm de soep op en schenk het uit. Voeg in iedere kom een stuk paprika toe.

Je kan het romiger maken met een lepel kokosmelk of vegan room. Ook wat gehakte peterselie of bieslook is lekker, en om het helemaal af te maken kan je natuurlijk ook nog zelf een lekker vers brood bakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.