Bloemkool curry

      Geen reacties op Bloemkool curry

Ik vond dit recept ooit op Smulweb, maar dan in een versie met kip. Aangezien ik geen dieren meer wil eten, voor mijn gezondheid, voor het milieu en om verder dierenleed te voorkomen, heb ik het recept aangepast en nu is het volledig veganistisch, zonder enige dierlijke toevoeging. Geen vlees, geen vis, maar ook geen zuivel of dierlijke vetten. Dus volkomen ‘guilt free’, geen dier heeft moeten afzien of te worden afgemaakt voor deze heerlijke Indiaase curry.

Je hebt nodig, een bloemkool in roosjes gesneden, twee aardappels in blokjes gesneden, een zak spinazie, twee tomaten, twee teentjes knoflook, een ui, een klein blikje kokosmelk, kerrie massala, peper, zout, olijfolie en natuurlijk rijst.

Kook de rijst en snij de groente. Kook ook de bloemkool en de aardappelen tot ze gaar zijn. Verhit in een pan wat olijfolie en bak de ui, knoflook en tomaat en voeg daar later de spinazie aan toe. In een steelpannetje verhit je langzaam de kokosmelk en voeg dan flink wat kerrie massala toe tot het een gelige romige saus wordt, en maak het op smaak met peper en zout, of als je veel pit wil, eventueel wat sambal. Voeg de uitgelekte bloemkool en aardappelen aan de groente toe, gooi de saus er overheen en schep het een keer om. Heerlijk bij wat basmati rijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.