Niet lezen en cultuur

      1 reactie op Niet lezen en cultuur

Veel ergernissen heb ik nog niet gepost, maar wat heb ik me de afgelopen dagen geërgerd aan mensen die niet lezen en wel reageren.

Ik geef veel spullen weg op Facebook, in een weggeef groep. Ik schrijf duidelijk ‘geen ongevraagde privé berichten’ en toch zijn er mensen die een privé bericht sturen. Ik geef een kastje weg, schrijf dat ik de maten niet op kan nemen omdat mijn gereedschap al weg is en dan komt de vraag ‘wat zijn de maten?’. Of de vraag of het soms om de tv gaat die op het kastje staat. Als het om de tv zou gaan had ik dat wel geschreven. En zodra ik iets verloot heb schrijf ik met hoofdletters GERESERVEERD boven de advertentie en toch loten mensen nog mee. Ik erger me kapot, en moet echt opletten om niet keihard sarcastisch te doen, of gewoon bot, en dat lukt nog met moeite.

Iets anders waar ik me vreselijk aan ergerde is de oplaaiende zwarte Piet discussie. Mijn genuanceerde mening heb ik al eens gegeven, ik ben niet voor en niet tegen. Ik erger me aan de racisme roepers maar op Facebook erger ik me nog meer aan de domme roeptoeters die pro zijn en hun oerstomme argumenten. Argumenten die vaak in gebrekkig Nederlands worden opgeschreven, als je dan zo trots op je cultuur bent, steek dan wat tijd en moeite in de taal die bij de cultuur hoort. En dan het domme argument ‘het is onze cultuur’, kom op zeg, cultuur is altijd aan verandering en modernisering onderhevig. Zeker als vrouwen dit argument gebruiken schud ik meewarig mijn hoofd, die vrouwen realiseren zich niet dat het ook onze cultuur was dat vrouwen niet mochten stemmen, dat hun mening niets waard was en dat ze alleen maar goed waren voor het huishouden. En ik weet zeker dat ze niet terug willen naar die situatie, ondanks dat het onze cultuur was. En voor die engnekken van de nvu, die moeten zich realiseren dat oproerkraaiers die zich tegen de regenten richten hangend aan een touwtje op een galgeneiland eindigden, dat was ook cultuur. Be careful what you wish for.

1 gedachte over “Niet lezen en cultuur

  1. Inge

    Keep calm en geniet van je laatste dagen in Worrmerdorp. Wens je alvast een hele fijne vlucht en nog veel fijner leven in Singapore met je vrouw en kids. Genoten van al je mooie ‘weggeefverhalen’ (heb zelf ook nog mooie bretels bij je mogen ophalen) en heb mezelf bij deze ook geabonneerd op je blog zodat ik van je schrijfsels kan blijven genieten.
    Leefwel!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *