Vegan roerbak met zelfgemaakte pindasaus

Roerbakken is lekker, gezond, simpel en veelzijdig. Je kan er iedere keer andere groente doorheen gooien en zo toch gevarieerd eten. En met deze zelfgemaakte pindasaus, of eigenlijk pindadressing, geef je het gelijk een Aziatisch tintje. De pindasaus die wij in Nederland kennen is onbekend in Azie, de pindasaus die ze daar gebruiken is veel dunner. En die maak ik dus nu ook.

Wat heb je daar voor nodig? 250 ml water ,150 gr. pindakaas ,50 ml zoete ketjap/soyasaus, teentje knoflook, sambal, beetje gemalen komijnzaad (djinten),  beetje gemalen korianderzaad (ketoembar), 1 tl kerrypoeder, 1 el bruine bruiker of suikerstroop, sap van een halve citroen.

Breng het water aan de kook en voeg de pindakaas en ketjap toe. Roer het tot een mooie saus op een laag vuurtje. Pers de knoflook en voeg het samen met de andere ingrediënten toe. Laat de saus langzaam indikken, op een laag vuur maar zorg dat het niet meer gaat koken.

Voor de roerbak, gebruik wat je lekker vind, of wat je nog in je voorraadkast of koelkast hebt liggen. Eet smakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.