Routine

      Geen reacties op Routine

Hoe makkelijk is het om een nieuwe routine op te bouwen in een nieuw land, een nieuwe omgeving? Vrij makkelijk, zeker nu Cindy weer op vaste uren werkt.

Tussen middernacht en één naar bed, om een uur of acht op, douchen, aankleden en dan naar beneden om te eten. En met naar beneden bedoel ik niet de trap af richting woonkamer, want we wonen in een appartement. Ik bedoel daarmee naar de coffeeshop.

Coffeeshops zijn een verzameling van kleine stalletjes of loketten, allemaal met hun eigen specialiteit. En dan een gezamenlijk terras vol tafeltjes, iemand die de tafels afruimt en iemand die rondloopt voor de drankjes. Wij zouden dit een foodcourt noemen. Die hebben ze in Singapore ook, die zijn luxer en netter, overdekt en hebben airconditioning. Er zijn ook hawker centers, die hangen er een beetje tussenin.
coffeeshop

Schuin onder ons zit een coffeeshop, maar die heeft geen lekkere prata. En roti prata is mijn favoriete ontbijt. Een enkele keer lunchen we daar, de noodles zijn een aanrader. En toen Cindy en ik net in ons appartement getrokken waren gingen we voor de prata naar een Indiaas restaurantje drie blokken verder weg. De klantenservice liet op een gegeven moment zo op zich wachten dat we samen besloten die tent te boycotten. Dus probeerde we de coffeeshop aan de overkant van de straat. En dat was een schot in de roos.

Areal Toa Payoh

De prata daar is lekkerder, de curry die je er bij krijgt is smaakvoller en de prijs ligt nog lager ook. Dus iedere ochtend loop ik met Cindy naar beneden, Cindy stapt in de metro en ik loop verder de coffeeshop in. Ik zwaai naar de prata man, die steekt zijn duim op en gaat aan de slag. Mijn bestelling hoef ik niet op te geven, één prata kosong en één prata kaas. Dan loop ik naar mijn vaste tafeltje, of het tafeltje er naast als ‘mijn’ tafel bezet is en klap mijn laptop open. De ‘aunty’ van de drankjes komt automatisch twee glazen ice lemon tea brengen en ik ga zitten tikken tot mijn prata gebracht wordt. Gepast geld ligt al op tafel. Noem het routine, noem het sleur, mij bevalt het wel.

roti prata
** over het gebruik van ‘aunty’, het is hier gebruikelijk dat je mensen die ouder zijn dan jou aanspreekt met ‘uncle’ of ‘aunty’. In Indonesië gebruiken ze zelfs het woord ‘oom’ **

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *