Risotto met pesto

      Geen reacties op Risotto met pesto

Een vegetarische risotto die heel makkelijk vegan te maken is. Als je een vegan pesto maakt, of koopt, en vegan room gebruikt is het een heerlijk vegan gerecht. Alleen was ik te lui om zelf pesto te maken. En kon ik vanwege de lockdown vanwege COVID-19 niet op jacht naar vegan room. Er zat wat kaas in de pesto, en de room is zuivel.

Ingredienten:

3 eetlepels olijfolie –
300 gram risotto rijst –
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
1/2 ltr. Groenten- of kruidenbouillon
100 gram groene pesto
2 eetlepels fijngesneden basilicum
1 dl. slagroom veganistisch
50 gram edelgist
Een paar gehakte paddenstoelen (ik gebruikte portobello en oesterzwammen)
Een paar fijngehakte zongedroogde tomaten
Snufje zout
Snufje zwarte peper

voor de pesto:

extra vierge olijfolie (ongeveer 5 eetlepels)
3 handjes basilicumblaadjes (of meer, eigenlijk kan je hiervan niet teveel nemen)
2-3 knoflooktenen
30 gram pijnboompitten (eventueel kan je ook cashewnoten gebruiken)
1 theelepel citroensap
snufje zeezout

Bereiding:

Pesto

Rooster de pijnboompitten kort zonder olie tot ze bruin zijn. Doe ze daarna samen met de andere ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix totdat de pesto dik genoeg is. Mocht het te dik blijven voeg dan wat olie toe.

De olie verwarmen en ui, knoflook en paddenstoelen hierin glazig bakken. Rijst toevoegen en meebakken tot alle korrels glanzen. Bouillon beetje bij beetje toevoegen. Steeds als de vorige hoeveelheid is opgenomen door de rijst. Rijst plm. 20 min. zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Mocht de rijst te droog worden dan meer bouillon toevoegen. De rijst moet vochtig blijven. Op het laatst mogen de fijngehakte zongedroogde tomaten erbij, met de basilicum, edelgist, room en pesto. Goed door elkaar roeren en klaar. Bij het opdienen kan je eventueel nog pompoenpitten of pijnboompitten toevoegen voor een extra crunch.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.