99.9

      1 reactie op 99.9

Ik heb een tijd niets geschreven. Ik was het wel steeds van plan, maar ik kwam tijd tekort, of er waren andere prioriteiten. Tripjes naar Maleisië bijvoorbeeld, waarbij ik net op tijd terug was voordat Maleisië de grenzen sloot. Ik kwam terug in Singapore op zondagavond, dinsdag gooide Maleisië de poorten dicht.

Maar dat ik niets op mijn persoonlijke blog schreef, zegt niet dat ik niets deed. Ik ben druk, erg druk. Zo sta ik iedere ochtend om 6 uur op om een lange wandeling te maken door een prachtig natuurgebied. Daar heb ik al eerder over geschreven. En die wandelingen variëren tussen de 10 en de 15 kilometer per dag. Daarna lekker ontbijten, douchen en de dag kan beginnen. En twee keer in de week ga ik zwemmen, of beter gezegd, ging ik zwemmen tot de maatregelen tegen het coronavirus daar een stokje voor staken.

Ik voel me stukken beter. Mijn schouder waar ik al jaren last van heb, en waar ik al verschillende trajecten voor heb doorlopen voelt als nieuw. Dus geen acupunctuur meer, en ik heb mijn chiropractor ook al tijden niet meer gezien. Ik voel me gezonder, sterker, en fitter.

Maar wat mij ook enorm motiveert is het gewichtsverlies. Afvallen speelde geen enkele rol toen ik met de wandelingen begon. Ik wilde puur fitter worden. Maar ik verloor tussen 1 januari en 21 maart gewoon meer dan 8 kilo. Sindsdien heb ik mezelf niet meer kunnen wegen omdat het centrum waar ik dat doe dicht is. En voorlopig ook nog een paar weken dicht blijft vanwege het coronavirus. Maar op 21 maart stond ik op 99.9 kilo. Dus onder de 100. En dat voelde als een bevrijding. Ik ben ik meer dan 30 jaar niet onder de 100 kilo gekomen, en nu dus wel. Zonder mijn dieet aan te passen maar puur door veel meer te bewegen. En het einde is nog niet in zicht. Mijn doel is nu 90 kilo voor het einde van het jaar, en dat is een realistisch doel.

Zelfs nu we in Lock down zitten wandel ik stug door. In de woonkamer dan, met de TV aan. Stappen op de plaats, om maar in beweging te blijven en de kilo’s kwijt te raken.

1 gedachte over “99.9

  1. Elsa op 't Holt

    Gefeliciteerd Ferdinand.

    Fijn weer iets van je te lezen. En dat alles qua corona goed is met jullie.

    Be safe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *