Circuit Breaker en de Tiger King

En we zijn in Lock down. Vanaf 7 april, dus nu al bijna twee weken. De scholen zijn vanaf die datum dicht, net als de coffeeshops, food courts en hawker centers. Nu zijn dat niet de coffeeshops zoals in Nederland. Wat hier een coffeeshop is zou in Nederland al snel een foodcourt worden genoemd, ik heb het verschil al eens uitgelegd in een oude blogpost. Singapore noemt het overigens geen lock down maar een circuit breaker. En dus in de volksmond is het al covid circuit breaker. De afkorting CCB is namelijk vulgair in Singapore, in Hokkien, het meest gesproken Chinese dialect hier, betekent het zoiets als ‘je stinkende kut’.

Singapore heeft een cultuur waarbij het normaal is om voor een paar dollar buiten de deur te eten. Ik doe het iedere ochtend, na mijn wandeling. Maar nu zijn die stalletjes alleen maar open voor afhalen. En Singapore is altijd streng, dus nu ook. Ik mag drinken kopen bij het stalletje met drank, en dan wachten tot mijn eten klaar is. Maar ik mag ondertussen niet drinken van mijn drankje, want dan is het niet meer afhalen. En daar staan weer boetes op. Ook mag je niet meer bij elkaar op visite, alleen mensen uit hetzelfde huishouden mogen bij elkaar over de vloer komen. Of je mag langs om eten te brengen. Dus ik ben al 2 keer in de week eten wezen brengen bij mijn maatje Philip, die aan de overkant van de straat woont. En hij is twee keer iets komen brengen hier. En dan roken we een sigaartje en kijken een film. Daar staan dikke boetes op als we betrapt worden.

 

Op straat moet je verplicht een masker op, ook al helpen die maskers niets volgens wetenschappers. En met een masker wandelen is kut, dus mijn dagelijkse wandelingen bestaan nu uit twee tot drie uur pas op de plaats voor de televisie. Ik ben bezig met een marathon Stargate SG-1, dus dat komt goed uit. En ik heb Tiger King gekeken, wat een waanzinnige documentaire

Als je Tiger King op Netflix nog niet hebt gezien, log dan ik en ga dat doen. Het kan niet meer redneck, het kan niet meer ‘only in America’ trailer park trash als Tiger King. Een homofiele redneck countryzanger met een obsessie voor wapens, die tijgers en leeuwen houdt en getrouwd is met twee heteroseksuele junkies. Gooi dan een narcistische heks met een tijgeropvang in de mix, wiens steenrijke ex is verdwenen en nooit is teruggevonden in de mix. Plus een andere tijgerkweker met een harem aan vrouwen, een oplichter met een sexverslaving en meer louche figuren. Het is een treinongeluk waar je naar moet blijven kijken. Eerst heb je sympathie voor Joe Exotic, daarna lijkt Carol de enige met de juiste insteek tot je hoort dat haar ex is verdwenen onder verdachte omstandigheden. Uiteindelijk, na alle afleveringen kan je niet anders concluderen dat alle eigenaren van grote wilde katachtigen een stelletje mafketels zijn. En dat alleen de ex-alcoholist, Iggy Pop look-alike, de zoo manager zonder benen en de transseksueel met één arm de enige hoofdrolspelers zijn met het hart op de juiste plek.

 

Heeft de lock down ook positieve kanten? Ja. We hebben Aqila nu ieder weekend een heel weekend in plaats van een half weekend. En aangezien ze haar drumles en dansles nu online krijgt hebben we meer tijd. Dus zijn we aan het bakken geslagen, Aqila en ik, maar daar schrijf ik later over. En ik heb tijd om mijn blog te updaten. Er staan al wat berichten klaar voor de komende weken. Mijn kantoor aan huis is helemaal netjes en schoon. En ik ben meer aan het experimenteren in de keuken. Ik heb heel veel recepten opgeslagen waar ik nooit aan toe kwam, en daar heb ik er nu een paar van gemaakt. Dus verwacht ook wat meer kookvideos en recepten hier binnenkort. Allemaal vegetarisch of vegan natuurlijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *