Een weekendje Kuala Lumpur

      Geen reacties op Een weekendje Kuala Lumpur

Maleisië, onze buren. En sinds ik in Singapore woon ben ik al een paar keer in Maleisië geweest. Zowel in Johor Bahru, waar een Nederlander de schoonzoon van de sultan is. Johor is de regio die tegen Singapore aan ligt. De grootste provincie van Maleisië. Mijn eerste trip in dat land was daar, voor Cindy d’r verjaardag zijn we er geweest afgelopen November. En Legoland Maleisië ligt ook in Johor, dus met de kerst waren we er weer.

Maar in maart was het Kuala Lumpur. Ik had samen met mijn maatje Philip een bus geboekt. We zouden naar Kuala Lumpur voor de Maleisische kwalificatie voor de Cigar Smoking World Championship. Maar het coronavirus zorgde al vlot voor een kink in de kabel. Het evenement werd afgelast. De airbnb kon wel geannuleerd worden, maar de busreis niet. Aangezien ik met Philip, en nog een ander maatje, Iz, ook leuke sigarenvideos maak voor Facebook en YouTube besloten we Iz mee te vragen en voor dat weekend een aantal videoshoots in te plannen. Vijf in totaal, op vijf verschillende locaties. En allemaal gesponsorde sigaren en drank.

De reis was geboekt, en de data stonden vast. Cindy kreeg een aanbieding van een leuk bedrijf voor een mooie managementfunctie, dus die zei haar andere baan op. In plaats van de hele opzegtermijn uit te zitten kon ze gelijk wieberen. Dus ze was vrij, en wilde ook naar Kuala Lumpur. Philip en Iz vonden het geen probleem, dus het werd een reisje voor vier personen. Dat maakte mijn leven natuurlijk wel lastig. In plaats van een boys weekend out moest ik nu mijn aandacht verdelen tussen Cindy, en de videoshoots waarvoor we eigenlijk naar Kuala Lumpur waren gekomen.

Anyway, op donderdag kwamen we aan in Kuala Lumpur. Na het inchecken van de airbnb zijn we, zonder Cindy, rap naar Cigar Bar KL gegaan voor een videoshoot aldaar. Het verkeer in Kuala Lumpur is gekkenhuis tijdens de spits, dus we wilden dat voor zijn. En dat lukte. Met gabber Jay, de eigenaar van Cigar Bar KL hebben we een ontzettend goede videoshoot gedaan. En na een paar uur, met unieke drank in de maag, goede sigaren, oude en nieuwe vrienden was het tijd om naar de airbnb te gaan.


Op vrijdag even lekker gezwommen in het zwembad op de 14de etage. Met een prachtig zicht op de Petronas Towers. En daarna naar de Cohiba Atmosphere. Cohiba is zo’n beetje het bekendste sigarenmerk ter wereld, en een Cohiba Atmosphere lounge wordt dan ook aan hele hoge standaards gehouden. Kuala Lumpur voldoet eraan. Ik was er met de opening in oktober ook, en nu weer. Voor een mooie videoshoot, die binnenkort online komt. Daarna door naar The Cabinet, waar Cindy ons ook kwam vergezellen. Een prachtige donkere whisky en sigarenbar waar het stampvol vrienden zat. En er waren ook twee Indonesische sigarenmaker. Zij hadden tabak mee die we konden proeven, en dan merk je echt het verschil. Uniek en leuk om mee te maken.

Op zaterdag was het rennen, eerst naar een sigarenwinkel met lounge voor videoshoot 1. En dan weer naar het centrum, voor shoot 2. Maar tussendoor nam Iz, die iedere maand in Kuala Lumpur zit, ons mee naar een eettentje. Ik ben vergeten wat voor type biryani het precies was, maar het was niet Indisch maar wel superlekker. En nog altijd spotgoedkoop. Ik weet nu waar die warong is, dus bij mijn volgende bezoek aan Kuala Lumpur gaat Ferdinand daar weer een hapje doen. En dan videoshoot 2, in een lounge in een hotel. Leuke video, waar ook mijn maatje Samuel Spurr nog even bij kwam. Hij is de Asia Pacific editor voor Cigar Journal, één van de grootste sigaren magazines ter wereld. Altijd leuk. Na de videoshoot snel weer naar de airbnb. Ik had per ongeluk beide sleutels meegenomen, en Cindy kon dus niet naar buiten. Ja, wel naar buiten maar dan niet meer naar binnen dus die gok nam ze niet. Als goedmakertje heb ik haar meegenomen naar een massagesalon, waar we beide 90 minuten onder handen werden genomen. Heerlijk. En daarna naar American Chili ’s. In Singapore bestaat die keten niet meer, vroeger wel en toen werkte Cindy er ook. Ze vindt die tex-mex keuken heerlijk dus als we in Kuala Lumpur zijn gaan we er altijd eten. De enige plek in Azië waar ze de nachos op de juiste manier bereiden. Oké, er is nog een plek, maar dat is geen restaurant, dat is mijn keuken. Eens in de zoveel tijd maak ik nachos voor Cindy.


De avond eindigde met een verrassingsfeestje voor Jay in Cigar Bar KL. Hij werd 32 en verwachtte dus echt niets. Dat de zaak vol zat met zijn vrienden was een schok voor hem. Veel sigaren, redelijk wat drank, veel lachen, veel lol.

Op zondag weer de bus in voor een ritje van een uur of 5. Met een tussenstop, plaspauze, in Johor en dan via de tuas linkway door naar Singapore. Net op tijd overigens, want op dinsdag ging de grens dicht. Maleisië ging in een Lock down, eerst voor 2 weken maar dat werd later verlengd. Voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog was het hek bij de grens gesloten, fysiek gesloten. Veel mensen uit Johor werken in Singapore, dus die moesten kiezen: geen salaris en mogelijk je baan verliezen door in Maleisië te blijven, of in Singapore te blijven zonder terug te kunnen naar familie. Bij de 7-11 bij ons in de buurt werkt een Maleisiër die koos om te blijven. Hij draait nachtdiensten, heeft een zwangere vrouw en een peuter in Johor die hij dus achter liet. Nu al vijf weken. Zijn vrouw is hoogzwanger, dus waarschijnlijk mist hij de geboorte van zijn kind. Wij hebben hem een ruime week in huis genomen tot zijn werkgever een plek voor hem gevonden had. En dat is dan het mooie aan deze pandemie, je ziet plots mensen elkaar helpen. De egoïstische samenleving krijgt weer een hart, met uitzonderingen van de pure egoïsten die er altijd zullen blijven. Wereldwijd is er plots meer naastenliefde, en dat is mooi om te zien. Toch mag van mij de ellende over zijn.

Na 4 dagen niet wandelen was mijn gemiddelde flink ingestort, dus de dagen daarna ben ik flink aan het wandelen geslagen om de schade te herstellen en dat is gelukt. Het was een heerlijk lang weekend, en zodra alle ellende met Lock downs over is gaan we weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *