Duim omhoog

      Geen reacties op Duim omhoog

Alweer een grote duim naar Apple. En dat is niet voor het eerst. Toen ik problemen had met mijn oude laptop terwijl ik op vakantie was in Singapore werd dat snel en vakkundig opgelost door Apple. Ik kreeg mijn laptop schoon terug terwijl ik hem niet echt schoon had ingeleverd. Dat was in juni van 2018.

Een tweede keer had ik wederom problemen met die oude bak, en wist de Genius bar het wederom op te lossen. Weer een pluim. Maar dat was wel een waarschuwing dat ik na 6 jaar aan een nieuwe laptop toe was. En op 31 december 2018 was het zo ver. Een MacBook Air, iMac, plus beats koptelefoons voor Cindy en mij. En deze blogpost gaat over mijn laptop. Een laptop die intensief gebruikt wordt. En waarvan de A en de S flink versleten waren, net als op mijn oude toetsenbord. Deze laptop maakt het mogelijk om een maand naar Europa te gaan, en daarna twee weken in quarantaine te zitten terwijl het werken doorgaat. Een onmisbaar stuk gereedschap.

Wat gebeurde er echter zondag? Ik had de laptop gebruikt in de slaapkamer en had het ding dichtgeklapt op bed gelegd. Daarna het bed opgemaakt zonder op te letten. De laptop lag dus onder het dekbed. Zondagmiddag ga ik even op bed liggen en voel iets hards onder me. Mijn laptop. Toen ik ’s avonds Ajax wilde kijken werkte mijn toetsenbord niet meer. Shit, dan maar Ajax – RKC kijken op de telefoon. Ik was erg moe, de wedstrijd slaapverwekkend dus verder dan 1 helft kwam ik niet. Maandagochtend mijn bluetooth toetsenbord aangesloten en die deed het wel. Het was dus een hardware probleem, en ook de trackpad gaf problemen. Shit, dat kon wel eens een duur grapje worden.

Anyway, afspraak gemaakt bij de Genius bar. Dat kon gelijk dezelfde dag maar woensdag kwam mij beter uit. En zogezegd zo gedaan, op woensdag naar de Apple store, het probleem uitgelegd en met behulp van de Genius Bar nog wat data veilig gesteld voor het geval dat… Na inspectie werd er gezegd dat het toetenbord en trackpad vervangen moesten worden. Ik voelde al een flinke deuk in mijn portemonnee trekken tot de Apple genius zei “als er geen vochtschade wordt geconstateerd is de reparatie gratis”. Dat was een meevaller, dat scheelt gewoon 400 Singapore dollar, 250 euro. De reparatie zou maximaal 4 dagen duren, inclusief weekend. Ik merkte op dat als mijn laptop zaterdag of zondag klaar zou zijn, ik hem maandag op zou halen. Er werd gelijk spoed achter gezet en vrijdag kon ik mijn laptop weer afhalen. Gratis en voor niets, met een nieuw toetsenbord waar de A en de S weer zichtbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *