Eten wat de pot schaft

      Geen reacties op Eten wat de pot schaft

Voor ik naar Nederland vloog wist ik al dat de reis 2 weken langer zou duren dan op papier. Bij terugkomst in Singapore stond er twee weken hotel op me te wachten. Dat klinkt leuk, maar niet als je 24 uur per dag in je hotelkamer moet blijven. En als je geen bezoek mag ontvangen, je kamer onder geen enkele voorwaarde mag verlaten en niet eens mag kiezen in welk hotel je je gevangenisstraf moet uitzitten. En een gevangenisstraf is het. Natuurlijk wel iets meer luxe, maar ook minder vrijheden. Zo mogen gevangenen nog iedere dag luchten, en als je in Nieuw Zeeland in quarantaine gaat mag je ook iedere dag een uurtje naar buiten. In Singapore niet, je zit 24 uur per dag vast. Ook rokers, en bijna alle hotelkamers hier zijn rookvrij. Niet dat ik me daar iets van aantrok overigens. Cindy heeft mijn Lampe berger gebracht waarmee je rook en geur uit de lucht haalt en ik heb iedere dag een sigaar gerookt.

Maar daar gaat deze post niet over. Een van de dingen waar mijn quarantaine me aan deed denken was aan thuis wonen. Eten wat de pot schaft en geen invloed hebben op wat dat is. Bij het inchecken konden we kiezen tussen een aantal verschillende opties, waaronder vegetarisch internationaal en vegetarisch Indisch, halal was een optie en ik geloof daarnaast nog Aziatisch en internationaal. Maar behalve deze keuze was er niets te kiezen. Het was 3 keer per dag eten wat de pot schaft. Dus geen ala carte, gewoon vreten wat je aangeboden krijgt. Ik koos voor vegetarisch internationaal. En de eerste dagen was ik bang dat ik covid had, want ik proefde niets. Tot in het veranderde naar Indisch vegetarisch. Dat was prima te doen, en een aantal gerechten zou ik bij een coffeeshop of hawker center gewoon weer bestellen.

Hier zijn de fotos….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *