Een vaste baan

      Geen reacties op Een vaste baan

Ik heb een tijd niets geschreven, maar ik leef nog steeds. Alleen ben ik in het laatste half jaar zo enorm druk geweest dat ik simpelweg geen tijd heb kunnen maken, of willen maken, voor mijn eigen blog. Ik heb een tijd twee jobs naast elkaar gehad, en dat in combinatie met een gezin is zwaar. Dan is de vrije tijd die je hebt ook echt vrije tijd.

Een paar maanden geleden ben ik namelijk begonnen als Wholesale & international sales manager voor de belangrijkste importeur van pijptabak en sigaren in Singapore. Nou, eerlijk gezegd, de importeur van Cubanen is groter dan wij, maar wij zijn daarna de grootste. En sinds mijn komst ook de meest professionele. Dat klinkt als opschepperij, maar zo bedoel ik het niet. 

Charlie, mijn werkgever, is een Brit die al bijna 20 jaar in Singapore woont. Hij komt uit het bankwezen en is dus van nature heel erg gericht op processen, op dubbel checken, en op alles zo georganiseerd mogelijk te laten verlopen. En dat doet hij goed, hij is in 8 jaar tijd van een klein eenmanszaakje met een winkeltje in een verouderd winkelcentrum naar een prachtig ouderwets Singapore shop house gegaan met nu 4 man vast personeel, en twee parttimers. Alleen lukte het door tijdgebrek maar niet om de volgende stap te nemen. Nu ik aan boord ben gekomen kunnen die stappen wel genomen worden, plus ik breng heel veel nuttige contacten met mij mee die ons bedrijf ook naar een volgend niveau brengen. 

Singapore is een vreemde markt als het op sigaren komt. Er zijn een paar winkels, die ook allemaal importeur spelen, en eigenlijk verkoopt niemand aan elkaar. Behalve dan Pacific Cigar Company, de importeur van Cubanen. Ons doel is om dat te doorbreken, en dat lukt nu al zonder dat we echt veel moeite hebben hoeven doen. Twee van de belangrijkste partijen zijn nu al klant bij ons, terwijl twee andere grote partijen al hebben toegezegd binnenkort orders te gaan plaatsen. We missen nog één grote speler, maar die komt vanzelf wel aan boord. En dan is het tijd om ook hotels, restaurants, cruiseschepen en cafés tot de klantenkring te krijgen. Ook dat gaat wel lukken.

Maar waarom ik nu plots wel weer tijd heb om te schrijven is simpel. Mijn website Ministry of Cigars is uit de lucht. Een andere importeur uit Singapore heeft bij de autoriteiten geklaagd, en blijkbaar was wat ik deed niet toegestaan in Singapore. Gelukkig scheelt het me niet te veel in inkomsten en ik heb weer tijd om privé te bloggen. Ook heeft het andere voordelen, maar daar ga ik wel een andere keer over schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *