Black Magic Woman

      Geen reacties op Black Magic Woman

Ik ben altijd een muziekliefhebber geweest. En mijn smaak is heel breed, alleen moderne R&B kan ik echt niet hebben. En ik ben geen fan van de meeste elektronische dansmuziek. Ik heb ook veel nutteloze popkennis in mijn hoofd en vaak als iemand iets zegt dan link ik daar gelijk muziek aan. Tot grote ergernis van Cindy soms. Als zij zegt “where did it come from?” zing ik gelijk “where did he go, where did he come from Cotton Eye Joe”. Of als we de deur uit gaat en Cindy zegt “I got the keys” en ik antwoord “i got the secret”. 

Maar door die enorme muziekkennis en de vreemde manier waarop mijn hersenen werken met muziek luister ik vaak wel weer muziek die ik al tijden niet geluisterd heb. Zoals vanmorgen tijdens het ontbijt.  Ik las op de website van De Telegraaf een stukje over een dienstmeisje in Singapore die de waterflessen van het gezin waar ze werkte vulde met toiletwater. Dat was hier ook nieuws natuurlijk, maar ik had het nooit in een Nederlandse krant verwacht. We hadden het er over, en Cindy zei dat er ook gevallen waren geweest dat zulke hulpen menstruatiebloed door het eten hadden gedaan. Dat zou de werkgevers gehoorzaam maken, zwarte magie. Black Magic. En dan luister ik een uur later naar Santana met Black Magic Woman omdat ik dat nummer dan moet horen vanwege die connectie. En via Santana’s Smooth kom je dan uit bij Matchbox 20. En er zijn dagen, weken, maanden en zelfs jaren waarbij ik nooit aan Matchbox 20 denk, of er naar luister.

Zo ben ik de laatste weken zomaar weer flink aan het luisteren naar Gorillaz, naar Fugees, maar ook naar Danko Jones en Stevie Wonder vanwege een uitspraak die je van iemand hoort terwijl het niet direct met de artiest te maken heeft. Wat als die schijfruimte in mijn hersenpan toch gevuld had kunnen worden met nuttige informatie in plaats al deze muziekkennis, Elon Musk zou verbleken bij mijn kennis. Gelukkig voor hem ben ik een muziekfreak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *