Ramadan en wentelteefjes

Ramadan. Mijn kinderen doen mee, zelfs Aqila ondanks dat ze 11 jaar is. Onder druk van haar andere vader en moeder die “vrome” moslims zijn, zo vroom dat hij zoop, vreemdging bij het leven en zowel fysiek als mentaal geweld gebruikte tegen Cindy en tegen zijn huidige vrouw als ik de verhalen moet geloven (en gezien zijn verleden geloof ik die). Maar goed, ook in het weekend als de kinderen bij ons zijn vasten ze van zonsopgang tot zonsondergang. 

Het vasten is van ongeveer kwart voor zes ’s morgens tot 7 uur ’s avonds. Dat houdt in dat Ashraf en Aqila om 5 uur opstaan om te ontbijten en daarna weer gaan slapen. Ondanks dat ik niet aan het vasten mee doe, sta ik wel op om ontbijt voor ze te maken. Ieder weekend vraag ik weer aan Aqila “wie moet er opstaan om ontbijt te maken” en het antwoord is altijd “daddy”. En er is geen discussie over te voeren, ook niet als ik er onderuit probeer te komen. 

“Wat als Mummy ontbijt wil maken voor jullie?”
“Daddy”
“Wat als ik niet wakker wil worden?”
“Daddy”
“Wat als Ashraf voor je kookt?”
“DADDY”

En dus is daddy de pineut, om even voor 5 uur gaat de wekker en dan duik ik de keuken in om ontbijt te maken. En omdat het al een opgave is voor de kinderen probeer ik iedere week iets anders te doen, om het leuk te houden. Zo maakte ik een driedubbele tosti in de oven met ook nog gesmolten kaas en een gebakken ei bovenop de tosti. Een week later een flinke stapel pannenkoeken. Roerei met stukjes opgebakken spek van kalkoen en champignons, dit mengsel samen met wat kaas in een dubbelgevouwen wrap als een soort quesadilla, met daarbij hashbrowns. En afgelopen weekend, het laatste weekend van de ramadan dit jaar maakte ik wentelteefjes voor Aqila en Ashraf. En ik moest Ashraf aansporen om snel aan tafel te komen want anders had Aqila alles opgemaakt. Waar ik verwachtte dat ze maar 2 sneetjes zou eten heb ik na 4 sneetjes moeten zeggen “hou je nog wat voor je broer over zeg?”. Ik ben bang dat ik vaker aan de wentelteefjes moet, ook nu ramadan achter ons ligt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.