Stappen

      Geen reacties op Stappen

Vroeger, in mijn jonge jaren, ging ik vaak stappen. En in mijn geval was vaak 2 tot 3 keer in de week. Vroeg naar huis bestond niet, of je moest vroeg opvatten als “vroeg in de ochtend”. Vaak kwam ik thuis als de zon al op was, in de zomer dan, in de winter is het een ander verhaal. Qua tijd geen verschil, maar de zon kwam gewoon later op. Maar als je wat ouder wordt, dan is het herstellen van zo’n zware nacht anders dan wanneer je jong bent. Dus die wilde nachten, die liggen al een tijdje achter me. Behalve dit weekend dan.

Normaal hebben we de kinderen ieder weekend. Het ene weekend van vrijdagavond tot zaterdagavond, het andere weekend van zaterdagochtend tot zondagavond. Afgelopen weekend was het vrijdag en zaterdag. Cindy zou met Ashraf naar Doctor Strange, ik zou thuis blijven met Aqila. Maar Aqila testte positief op covid, dus was ik plots vrij. En aangezien mijn vrienden naar een sigarenlounge gingen besloot ik met ze mee te gaan. Normaal sluit die lounge rond middernacht en ik zou dan naar huis gaan. Maar dit weekend verliep anders, heel anders.

We rookten, we dronken. Er stonden op een gegeven moment meerdere soorten rum en whisky op tafel. Onze groep werd groter omdat vrienden van mijn vrienden langskwamen en toen de lounge sloot zei één van die nieuwe vrienden “kom, we gaan naar een afterparty bij mij thuis”. Ondertussen was iedereen al zo in de olie dat we allemaal in koor riepen dat het een goed idee was. Dus zo geschiedde. Nog meer whisky en voor we het wisten waren we om 3 uur ’s nachts karaoke aan het zingen in zijn woonkamer. Tegen half 7 was ik thuis, niet stomdronken maar wel aangeschoten. En dat heb ik geweten zeg, zaterdag heb ik gewoon af kunnen schrijven. Geen hoofdpijn, geen misselijk gevoel, maar zo moe, zo ongelofelijk moe. Zelfs zondag was ik nog niet helemaal hersteld. Ik tik dit op maandagochtend, vanaf mijn kantoor, en pas na mijn lange wandeling van deze ochtend voel ik me eindelijk weer fit. Ik moet het maar erkennen, ik ben bijna 50, dit soort acties zijn gewoon niet verstandig meer. En ik zing niet zo goed als John Legend of Bruno Mars, dat zijn buren de dierenbescherming niet gebeld hebben is mij een raadsel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.