Welkom

Welkom op mijn persoonlijke blog, waar ik mijn gedachtenkronkels, recepten, observaties, anekdotes, ergernissen en meer zal posten, niet omdat het moet maar omdat het kan.

Waarom ben ik dit blog begonnen? Nou, ik ga dus emigreren en omdat het land van mijn toekomst nou niet echt om de hoek ligt is het versturen van spullen erg duur, zo’n 250 euro per kubieke meter. Er gaat dus weinig mee, alleen een paar dingen met emotionele waarde en dingen die daar niet makkelijk vervangen kunnen worden. Voor de rest is het goedkoper om daar alles nieuw te kopen. Ik heb mijn spullen onderverdeeld in ‘verkoopbaar’ en ‘geef maar weg’ en dat weggeven doe ik op de facebookgroep ‘gratis in Zaanstad en omstreken’. Nu kan ik net als de rest simpel “krukje, ophalen in Wormer” schrijven en dat met een stuk of honderd artikelen maar dat is zo saai, vooral voor mezelf. Dus besloot ik maar leuke advertenties te schrijven, verhaaltjes, anekdotes en humor.

De reacties waren positief, of moet ik zeggen, overwegend positief. De negatieve reacties, tja, in het begin reageerde ik maar na de derde zeiker besloot ik ze gelijk te blokkeren. Dan zie ik de negatieve reacties niet meer, en zij zien mijn advertenties niet meer, wat ook inhoudt dat ze een eventueel item wat zij graag zouden willen hebben, niet kunnen zien en dus niet kunnen meeloten. En hoe meer ik schreef, hoe meer feedback ik kreeg dat men m’n verhaaltjes zou missen als ik eenmaal weg was. Ik had al een receptenblog waar ik incidenteel op postte, ik zat al een tijdje te denken aan een blog voor hersenkronkels en observaties, dus dit was nu net het duwtje dat ik nodig had. M’n receptenblog gaat binnenkort offline, die integreer ik in dit blog en hier ga ik gewoon schrijven wat ik kwijt wil, dat kan van alles zijn.

Er komt binnenkort ook een Engelstalig blog en vlog over mijn ervaringen in Singapore, daarnaast bestaat m’n Engelstalige blog met recensies van sigaren nog (die binnenkort een nieuwe layout krijgt) en komt m’n Engelstalige blog met sigarennieuws online. Ik verwacht eelt op m’n vingers van het tikken.