Nog meer planten

      Geen reacties op Nog meer planten

Woensdag ben ik met Cindy naar het tuincentrum geweest. Daar kochten we wat kruiden, een tomatenplantje, een peperplant. Ook kochten we twee bakken, en twee rekken. De bedoeling was dat die twee bakken op een plank zouden komen te staan, en dat de potten rechtstreeks op de rekken zouden gaan. Nu bleken die twee bakken naast elkaar net een halve centimeter te groot, dus dat paste niet zoals gepland.

Vanmorgen, nadat we heerlijk hadden ontbeten bij de coffeeshop zoals iedere ochtend, ging Cindy naar haar werk. En ik wandelde lekker de 3 kilometer naar het tuincentrum. Eigenlijk zijn het meerdere tuincentra, allemaal naast elkaar. Dus ik ben eerst door alle drie heengelopen om te inventariseren wat ze hebben. En wat ik nodig had. Daarna weer het rondje van voor naar achter gedaan.

Bij de eerste winkel kocht ik een ‘purple pepper’. Dat is een plantje met donkerpaarse pepers. Bij de tweede kocht ik lemon balm, peterselie, koriander en twee soorten bloemen. Want Cindy gaf aan dat ze van lage plantjes met veel kleine bloemen houdt, dus die wilde ik zeker niet vergeten. En bij de derde kocht ik nog een rek, nog zo’n plantenbak, een grote bak, tuinaarde, een rekje voor de limoenplant die we al hadden. En dan nog een laksa leaf plant. Laksa is een lokaal gerecht, waarbij deze plant onmisbaar is.

IMG_4446

De paarse en groene pepers

 

 

Natuurlijk was het teveel om lopend mee terug te nemen dus de lokale Uber maar even aangesproken. Dat is hier namelijk spotgoedkoop. En thuis gelijk de boel overgepot. De planten die we al hadden (dille, tijm, basilicum, groene chili, bosuitjes) gelijk in de juiste bak geplaatst ook. En de bijna uitgestorven varens uit de slaapkamer buiten neergezet en van een flinke douche voorzien, hopelijk komen die weer tot leven.

IMG_4445

De verdorde Boston varens

Dus binnenkort weer lekker kruiden oogsten uit eigen ‘tuin’. Drie van de 4 bakken zijn eetbaar, alleen degene die je kunt zien vanuit de woonkamer staat vol met bloemen. De voordeur staat eigenlijk altijd open. En nu kijken we naar vrolijke bloemen in plaats van een crèmekleurige muur.

 

IMG_4452

Het aanzicht door de voordeur

IMG_4448

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *