Huis en haard

      2 Reacties op Huis en haard

En dan staan daar plots je spullen, je hebben en houden, ingepakt door professionele verhuizers. Alles wat mee mag naar Singapore, op wat kleding na, professioneel verpakt op een snelheid waarmee ik nooit kan concurreren. De foto is slechts een deel van mijn huisraad trouwens, ik had ongeveer 5 kubieke meter, waarvan ongeveer 30% puur spullen voor mijn vrouw zijn overigens. Huis en haard, letterlijk, wat mijn schouw met gelhaard is ook ingescheept.

Maanden geleden had ik bij diverse internationale verhuisbedrijven offertes opgevraagd. Nu is het uitzoeken best wat werk, de ene maatschappij stopt alles in een scheepskrat terwijl anderen het spul ‘los’ in een deelcontainer vervoeren, dan is er nog een stukje verzekering waarbij de verplichte minimumwaarde nogal scheelt en dus de premie ook. Mijn keuze viel uiteindelijk op Atlas, prima service, scherpe prijs en geen extreme verzekering. Het enige puntje van commentaar is dat ik gisteren gebeld zou worden met de tijd hoe laat de verhuizers zouden komen, wat niet gebeurde. En gelukkig had ik besloten om vroeg op te staan zodat ik nog iets kon doen voordat de verhuizers kwamen, want om half acht stonden ze al voor de deur. Half elf waren ze alweer weg, want alles stond al gegroepeerd in mijn garage. Enige nadeel, de in plastic verpakte kazen mochten niet mee, geen etenswaren, dus dat wordt kaas in de koffer en hopen dat er genoeg ruimte in de koffer is.

De woonkamer is leeg, de garage is leeg, de sigarenlounge is kaal, de twee logeerkamers zijn leeg, mijn kast is leeg, nachtkastjes zijn weg, keukenkastjes zijn nog nooit zo leeg geweest, het is nog mijn huis maar zonder alle spullen is het geen thuis meer. De woonkamer is koud en kaal, geen bank, geen kast, geen tv.

Van het weekend geen last van een koude, lege woning. Ik zit in een airbnb in Dortmund voor een beurs, daarna is het afscheid nemen en op vier oktober ben ik weg, gek idee en een gedachte die steeds verder begint in te dalen. Maar er staat mij ook wat moois te wachten, en dat is mij alles waard.

2 gedachten over “Huis en haard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.