Bloemkoolsoep

      Geen reacties op Bloemkoolsoep

bloemkoolsoep. Jawel, dat is een ding. Ik at dat onlangs bij een Italiaans restaurant in Singapore. Luca’s Trattoria op Robertson Walk voor degene die bekend zijn met Singapore. En dat was lekker. Dus besloot ik het ook te maken voor Cindy en de kids.

Ingredienten:
water
bouillon
Bloemkool
Rode ui
Knoflook
Olie
Chiliflakes
Peper
Zout

Fruit de gesneden ui aan in wat water. Er gaat al olie op de soep, dus bakken in water zorgt voor minder calorieën. Bak op het laatst de knoflook even mee. Voeg dan de bloemkool toe met de bouillon (of water met bouillonblokjes). Kook de bloemkoolroosjes beetgaar.

Stop de bloemkool, ui en knoflook dan in een blender met voldoende kookvocht. Blend de boel goed fijn. Door kookvocht toe te voegen kan je de consistentie en dikte krijgen die je zelf wilt, maar deze soep hoort vrij dik te zijn. Maak het op smaak met peper en zout. Schep het in een kom, sprenkel wat olie en wat red chili flakes over de soep en genieten maar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *