Bluetooth en Ikea

      Geen reacties op Bluetooth en Ikea

Bluetooth, een Nederlandse uitvinding. Jaap Haartsen ontwikkelde het als medewerker van Ericsson. En daarom is hij niet stinkend rijk geworden van zijn uitvinding. Maar hij heeft wel ruim 200 andere patenten op zijn naam. En staat in de inventors hall of Fame met mensen als Thomas Edison, Henry Ford, Steve Jobs en andere bekende uitvinders. En het is dit jaar 20 jaar geleden dat de eerste Bluetooth apparaten op de markt verschenen.

Bluetooth is tegenwoordig niet meer weg te denken. AirPods, koptelefoons, maar ook speakers en andere toepassingen gebruiken Bluetooth. Ik werk met een iMac. Mijn toetsenbord? Bluetooth! Muis? Bluetooth! Even een file versturen van mijn iPhone naar de Android telefoon van mijn zoon? Bluetooth! Het is zo makkelijk en zo praktisch.

Maar het is ook leuk. Twee weken terug liep ik met Aqila en Ashraf door de Ikea. Nu zijn er in Singapore twee Ikea vestigingen. Een relatief kleine en een megastore. We waren in de megastore, en daar zag ik plots een nieuwe Bluetooth speaker van Ikea. En die was aangesloten op het stroomnet. Ik keek op mijn telefoon en ja hoor, de speaker werd gevonden en ik kon een verbinding maken. Lang leve spotify, want 3 tellen later knalde Chop Suey van System of a Down knalhard door de Ikea, terwijl ik 10 meter verderop aan het shoppen was alsof mijn neus bloedde. De gezichten van de andere shoppers waren onbetaalbaar. En de kinderen? Die wilde maar dat ik de muziek uitzette en wegliep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *