Binnenhuis architectuur

      Geen reacties op Binnenhuis architectuur

Vorige week schreef ik al over onze nieuwe aankoop, een appartement in Toa Payoh, een oude wijk in het centrale deel van Singapore. Ik heb het ondertussen met eigen ogen gezien, het is echt een pijpenlaatje en behoorlijk vervallen. Er moet dus heel veel gebeuren en in Singapore is het gebruikelijk dat je daarvoor een binnenhuis architect inhuurt, die een ontwerp maakt en dan als een projectmanager de hele verbouwing afhandelt.

Nu hebben Cindy en ik beide een sterke mening en een voorkeur voor dingen, maar gelukkig komt onze smaak goed overeen. En dus over veel dingen zijn we het snel eens, over een paar andere dingen niet en dan is het een kwestie van geven en nemen. We hebben veel op google gezocht naar wat we willen, wat we niet willen en vrienden die net een verbouwing achter de rug hebben kwamen ook met wat tips.
IMG_4899
Met onze plannen zijn we nu bij vier binnenhuisarchitecten geweest, morgen volgt de vijfde en de laatste afspraak, dan is het wachten op offertes. En in de gesprekken met de ontwerpers zijn we wel wijzer geworden over een paar dingen. De door Cindy zo gewenste cementvloer gaat hem niet worden omdat zo’n vloer niet geschikt is voor het klimaat in Singapore, het keukeneiland gaat wel lukken tot Cindy’s grote tevredenheid alleen dan als ‘prepping area’ omdat we er geen waterleiding naar toe mogen trekken. De ┬áhouten schuifdeuren naar de slaapkamers die ik wilde zijn gesneuveld voor schuifdeuren van melkglas, iets wat Cindy er door heeft gedrukt, maar de glazen deur die Cindy tussen de keuken en mijn kantoor wilde hebben is dan weer een houten deur geworden. En de grote koelkast met dubbele deuren die ik graag wilde, die komt er ook.

Alle plavuizen die er nu liggen moeten worden weggehakt, die zitten namelijk schots en scheef. Drie van de vier ontwerpers hadden het over een vloer van vinyl, de laatste zei juist dat plavuizen een betere oplossing was voor onze situatie dus daar moeten we nog even over nadenken.

Ik heb nu even geen foto’s van ‘voor’, die staan op de telefoon van Cindy die met collega’s aan het dineren is terwijl ik thuis met de kleine de buurt op stelten aan het zetten ben. Gelukkig binnen, en niet zoals gisteren in een 7 eleven in hartje Singapore, waar ze me uitdaagde om de Macarena te dansen, een uitdaging waar ik als stoere, grappige daddy natuurlijk wel op in moest gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=gwWRjvwlLKg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.