Salade met romige avocadodressing

      Geen reacties op Salade met romige avocadodressing

Een salade is simpel, gezond en kan heel lekker zijn. Zeker met de juiste dressing kan het super lekker zijn. In de zomer leef ik op salades, vaak maak ik een grote bak salade van komkommer, rode ui, drie kleuren paprika, cherry tomaatjes, pepertje, pijnboompitjes en wat kruiden. En dan een los bakje met een simpele dressing van olijfolie, azijn, peper, zout en wat chilisaus (ja, echt waar). En dit eet ik dan voor ontbijt, lunch en diner.

Maar soms heb ik trek in een andere salade, en deze romige dressing met avocado is dan een veel gebruikte variant.

Wat heb je nodig?
1 avocado, paar takjes verse peterselie, 1 eetlepel citroensap, scheutje olijfolie, peper en zout, 1 teentje knoflook en een scheutje sojamelk.

Doe de avocado, peterselie, citroensap en knoflook in een keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout. Giet beetje bij beetje wat melk er bij tot de dressing de gewenste dikte heeft. Voeg een scheutje olijfolie toe en maal nogmaals door.

De salade kan je natuurlijk maken met de groenten die je zelf het lekkerste vind. Voor mijn salade gebruikt ik dit keer komkommer, rode ui, paprika, spitskool, een pepertje, cherry tomaatjes en pijnboompitjes. En ik had van de Lidl vegetarische chili vleesvervangers die ik er bij at.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.