Storm na de stilte

      Geen reacties op Storm na de stilte

Waar was ik gebleven? Oh ja, Finland. Wat een prachtige stad dat Helsinki, maar de stad nogmaals bezoeken in de winter?

Ik wil wel een keer terug, ’s zomers dan, want de stad is prachtig, vol cultuur, prachtige gebouwen, natuur en meer. Suomalinen eiland wil ik ook verder ontdekken, nu was het een te kort bezoek, het was te koud en ik had bovendien dikke koorts. Ik kan mij in vele talen wel redden, maar Fins is echt een slag apart. Ik had dus hulp van een vriendin uit Helsinki nodig om bij de apotheek medicijnen te vinden die de koorts wat zouden onderdrukken.

Terug in Nederland met mijn zoon naar Ajax – Graafschap geweest. Hij was nog nooit bij een professionele voetbalwedstrijd geweest, wel bij een oefenwedstrijd van Arsenal in Singapore maar nog nooit bij een wedstrijd om het Eggie. En dan gelijk een 8-0 overwinning zien. De kaartjes waren een verjaardagscadeau, Daley Blind zorgde met een hattrick voor extra slagroom op de taart. Deel twee van zijn cadeau was een bezoek aan een sigarenwinkel voor een pijp, pijptabak en accessoires. Hij had namelijk aangegeven dat hij een pijp wel heel cool vond, en ik zie hem liever pijp roken dan die gore sigaretten die hij nu rookt.


Een dag later was het Anne Frank Huis aan de beurt. Mijn lieve vriendin Amina zorgde voor kaartjes zodat Cindy en Ashraf naar binnen konden, en ik ging met Aqila poffertjes (mini pancakes) eten en shoppen. Ze wilde naar de H&M, dus op naar de Dam. Aqila wilde met een grote boog om de duiven heen lopen, ik pakte echter haar hand en liep dwars door de duiven heen. Nou, dat hebben we geweten, Aqila raakte geobsedeerd. Nadat we de H&M verlieten om Cindy en Ashraf op te halen bleef ze maar bij de duiven drentelen, en de man die de duiven aan het voeren was zag dat. Aqila kreeg wat rijst, werd bedolven onder de duiven en ging van bang naar in extase. Ze wilde niet meer weg. Ik kreeg haar mee onder de smoes “mama is bang, we halen mama op en nemen haar mee naar de duiven”. Dat lukte, op de Dam pakte ze Cindy d’r arm, sleurde haar mee tussen de duiven wat Cindy inderdaad niet erg fijn vond maar wat ze wel onderging als een stoere mama.

We zijn ook nog op bezoek geweest bij vrienden in Antwerpen, vrienden in Moordrecht, vrienden in Zaandam en ik ben een sigaar gaan roken met vrienden in Lelystad. Ook heb ik Mitsy bezocht op haar nieuwe adres, maar daar schrijf ik een nieuwe blog voor.

Ik ben vaker voor meerdere weken of maanden weggeweest uit Nederland. Nooit heb ik heimwee gehad, maar na twee weken weg uit Singapore wilde ik terug. Terug naar de warmte, terug naar mijn eigen stekje waar nu eindelijk de finish van de renovatie in zicht is, terug naar mijn toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *