Witlofgratin met aardappelpuree

De Vomar heeft vaak combinatie aanbiedingen met groente en fruit, keuze uit een bepaald assortiment en dan ‘4 voor 5 euro’ of ‘2 voor 3 euro’ deals. Zaterdag moest ik wat hebben dat in zo’n aanbieding zat en ik had nog 1 keuzemogelijkheid over. Ik ben voor de witlof gegaan, een groente die ik eigenlijk nooit gebruik dus na wat google werk heb ik een recept gevonden dat ik wilde gaan proberen. (DISCLAIMER: Dit is een oude blogpost van mijn vorige blog, dus geen recente aanbieding)

Ingrediënten:

4 stronkjes witlof
240 ml plantaardige melk
olie
eetlepel tapiocameel of maizena
1/2 eetlepel miso
2 eetlepels edelgist vlokken
1 theelepel azijn
snufje zout
paneermeel
500 gram aardappelen
1 pakje Alpro cuisine (soya room)
1 pak vegetarische spekjes (Aldi, en niet Lidl zoals ik in de video zeg)
kruiden voor de aardappelpuree
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook deze. Kook ook de witlof en laat deze dan uitlekken terwijl je de saus maakt.

Voor de saus meng je de melk, het meel, de miso, de edelgist, zout en de azijn, roer dit goed zodat het klonterig is en laat dit even koken tot het een mooie dikte heeft.

Leg de witlof in een ovenschaal en giet de saus er overheen. Bak het paneermeel in een koekenpan tot het mooi bruin is en strooi dit over het mengel heen. Zet het dan 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Bak in dezelfde koekenpan de vegetarische spekjes. Pureer de aardappelen en mix dit met de spekjes, de kruiden naar keuze en voeg steeds een beetje soyaroom toe tot de puree de gewenste dikte heeft.

Eet smakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.