Surinaamse Roti

      Geen reacties op Surinaamse Roti

Mijn maatje Marcel, suikervrije vegan, zei onlangs dat hij baalde dat hij nog nooit goede Vegan Surinaamse Roti gerechten had gezien. Nou, bij deze.

Ingrediƫnten:

180 gram bloem
Water
Snufje Zout (een snufje)
1 pot of blik kikkererwten
300 gram sperziebonen
300 gram krieltjes
1 ui
1 groentebouillonblokje
1 teen knoflook
Kerriekruiden
Bereiding:
Mix het bloem met 125ml water en een snufje zout en kneed hier een mooie bal van die je 15 minuten laat rusten. Na de rusttijd maak je daar vier pannenkoekjes van die je stuk voor stuk in een pan met anti aanbaklaag en zonder olie op hoog vuur bakt, draai ze wel continue om zodat ze niet aanbranden.

Kook de sperziebonen kort, giet de kikkererwten af, snij de ui en de knoflook. Bak de ui en de knoflook in een wok met wat kerriepoeder. Voeg daarna de krieltjes toe en roerbak 5 minuten. Na de 5 minuten mogen de sperziebonen en de kikkererwten erbij. Bak dit nog even en voeg dan 200ml water, een bouillonblokje en eventueel wat kerriepoeder toe. Dit mag 10 minuten pruttelen.

Schep een lepel van het mengel op een pannenkoek en eet smakelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.