Zoetzure komkommerschijfjes

      Geen reacties op Zoetzure komkommerschijfjes

Zoetzure komkommerschijfjes, lekker op een vegan hamburger. En simpel te maken als je een beetje geduld hebt. Wat heb je daarvoor nodig? Nou, voor de grote pot die ik maakte:

4 komkommers
6 kopjes witte azijn
3 kopjes suiker
4 theelepels zout
Mosterdzaad
Chilipeper (optioneel)
Halve theelepel Kurkuma
andere specerijen naar smaak

Snij de komkommer in plakjes van een halve centimeter dikte. En leg ze dan in een vergiet. Strooi er zout overheen en meng het goed. Laat dit een uur of drie, bij voorkeur in de koelkast, marineren. Was daarna de zout van de komkommers af en stop ze in een grote pot.

Verhit daarna de azijn met de suiker, het zout en alle andere ingrediƫnten. Giet de warme vloeistof over de komkommer. De komkommer moet volledig ondergedompeld zijn. Koel het daarna af en laat het een week met rust in de koelkast. Daarna is het klaar om te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.