Regen

      Geen reacties op Regen

Terwijl ik dit schrijf is het bijna 12 uur in de middag. En de regen lijkt nu eindelijk te stoppen. En dat klinkt niet vreemd als je het Nederlandse klimaat gewend bent, maar Singapore is geen Nederland. Singapore is subtropisch. We kennen hier wel regen, maar dat is meestal een flinke bui van hooguit 30 minuten voor het weer droog is. Maar niet vandaag. Gisteren rond 3 uur begon het te regenen, vanuit het niets. Het ene moment is het zonnig, ik loop even de 7-11 in voor een pak sojamelk en wat cup noodles en als ik 3 minuten later naar buiten loop is er een tropische bui gaande.

En het bleef maar gaan, een uur, twee uur, de hele nacht tot nu aan toe. 21 uur onafgebroken regen. Niet meer zo heftig als het eerste uur, maar toch. Geen miezmerregentje, echte druppels. Gelukkig is Singapore er tegen bestand met goede afwatering. En veel overdekte voetpaden. Nu is de overkapping niet zo zeer tegen de regen maar tegen de brandende zon, maar bij regen is het ook wel praktisch. Zo was mijn wandeling naar de markt vanmorgen voor 97% overdekt.

Het is sowieso kouder dan vorig jaar. Het is flink afzien met middagtemperaturen flink lager dan het jaarlijkse gemiddelde. De afgelopen dagen is het ‘maar’ 23 tot 24 graden terwijl het normaal toch altijd rond de 30 is. Maar ik sla me er manmoedig doorheen, ik weiger nog altijd een lange broek aan te trekken. En de korte mouwen vieren nog hoogtij. Schoenen? Welnee, sandalen en slippers. Ik ga me niet laten kisten door deze barbaarse temperaturen.

Ik zal eerlijk toegeven, eerder deze week had ik wel een lange broek aan. En zelfs een hoodie op. Maar dat had een reden. Het is nu schoolvakantie in Singapore en dus moet ik mijn dochter entertainen. Ze wilde graag naar Jumanji in de bioscoop, en dus kocht ik twee kaartjes. De bioscopen hier worden met behulp van airconditioning altijd op het niveau noordpool van voor de klimaatverandering gehouden dus een lange broek en een hoodie zijn noodzakelijk. Voor Aqila had ik zelfs een deken mee. Het is zo koud dat zelfs een ijsbeer om een mok warme chocomel met rum zou vragen. De film is trouwens zeer vermakelijk, zeker als Dwayne Johnson en Kevin Hart met de accenten van Danny DeVito en Danny Glover praten. Wat ze overigens zeer goed doen.
jumanji.jpg
Tijd om mezelf nuttig te maken, nu de regen is gestopt kan de was naar buiten. Ik heb twee waslijnen gespannen tussen kolommen van ons flatgebouw en dat werkt fantastisch. 10de verdieping, altijd een zuchtje wind dus de was is zo droog. En door de overhangende richel van het dak is de meeste regen niet eens een probleem. Behalve als de lucht volkomen verzadigd is van 21 uur regen aan één stuk door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *