Een dagje strand

      Geen reacties op Een dagje strand

Een van de mooie dingen aan leven in een subtropisch klimaat is dat je op iedere gewenst moment wel naar het strand kunt. Als je bij het strand woont natuurlijk. En gisteren was zo’n dag dat we met z’n viertjes lekker naar het strand gingen. Aqila koos voor het strand, de andere optie was schaatsen. Wel op een binnenbaan natuurlijk. Maar goed, het strand. In januari. En niet om uit te waaien, maar om lekker in zwembroek te genieten van de zon.

Ik denk zelf dat ze voor het strand koos vanwege de kabelbaan. Het strand bevind zich op Sentosa, en de beste manier om op Sentosa te komen is via de kabelbaan. Ik heb onlangs een abonnement genomen voor een jaar, voor het hele gezin. En binnen drie weken heb ik mijn geld er al uit. Aqila vind de kabelbaan namelijk geweldig. Dus wij met de kabelbaan naar Sentosa. En dan met de kabelbaan op Sentosa naar het strand. De strandtent waar we normaal heel gaan is echter dicht vanwege een grootschalige verbouwing, dus dan maar naar de buren. Dat is wel een stuk minder vanwege de luide loungemuziek. Om in een cabana te mogen zitten moesten we tenminste voor 50 dollar spenderen. Zou, met z’n viertjes is dat geen probleem. Alleen de lunch al was daar goed voor. De Portobello burger was overigens z’n geld wel waard, wat lekker.

beach hacket

A.J. Hacket Beach Club, wij zaten in de cabana rechtsonder

Alleen Aqila en ik gingen zwemmen. Maar Aqila, zo bang als ze is, zag zeewier en wilde niet meer zwemmen. Dus ik pakte haar op, droeg haar over de zeewier heen en toen was het natuurlijk wel leuk. Na een dag zwemmen, kijken naar de bungee jumpers en luieren was het tijd om nog even te winkelen bij Daiso. Daiso is een Japanse keten, een soort action maar alles is 2 dollar. Aangezien wij het diner organiseren voor Chinees Nieuwjaar even flink ingeslagen qua wegwerpbestek, borden en bekers. Bamboe en papier uiteraard, want we lekker op het milieu. En van die ‘foot sap’ pleisters, die zogenaamd je lichaam ontgiften. Nu geloof ik er niet echt in, maar baat het niet dan schaad het niet. En de dag afgesloten met een heerlijk bord Mala. Bij thuiskomst nog even Ajax – Sparta kunnen zien, gewonnen en uitgelopen op zowel AZ als PSV. Prima dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *