Zwemmen

      Geen reacties op Zwemmen

Vroeger, als kind, zwom ik graag en veel. Ik heb leren zwemmen in Zwembad het Zwet, en was daar als kind bijna dagelijks te vinden. In mijn tienerjaren was het natuurlijk veel leuker om met mijn vrienden naar het echte Zwet te gaan. Surfen, varen, op een vlot, in de kano en zelfs op de waterfiets. En dan zwemmen in het natuurwater. Soms zelfs een land over zand tocht, door de blubberige sloten van land naar land.

Er is een tijd geweest dat ik nooit meer ging zwemmen maar toen ik terug kwam in Wormer werd de drang groter om toch even iedere dag een frisse duik te nemen in het zwembad. En dat deed ik dus twee jaar lang iedere zomer. Vanaf het moment dat het zwembad open ging eind april tot dat het zwembad sloot begin september. Vaak met mijn moeder, die ondertussen een dubbel abonnement moet kopen, zo vaak gaat ze zwemmen.

Na mijn verhuizing naar Singapore kwam er weinig van. Weinig van mijn dagelijkse wandelingen, en weinig van het zwemmen. Het wandelen heb ik weer opgepakt, daar schrijf ik binnenkort meer over. Maar nu ook het zwemmen. Met Aqila ging ik regelmatig naar Hometeam NS. Dat is een organisatie voor politieagenten en de familie van. Aangezien David, mijn zwager, ex agent is kan Cindy lid zijn. Ze hebben een paar locaties in Singapore, allemaal met een klein zwembadje, karaoke, restaurantjes, gym en meer. Op Cindy d’r lidmaatschap ging ik ook wel eens solo zwemmen. Het is anders dan baantjes trekken in een 50 meter bad, maar toch. Volgens mijn chiropractor is het ook heel goed voor mij om rugcrawl te doen. Daarmee sterk ik de spieren aan die krachtiger moeten worden. Vorige week werd ik echter onaangenaam verrast. Ik moest plots gaan betalen. Drie dollar. Mijn antwoord was simpel, ‘geef mijn kaart maar terug, aan de overkant van de straat is een 50 meter bad en de entree is daar 1 dollar’.
DCIM102GOPRO
En zo geschiedde, voor het eerst ging in naar het Toa Payoh Swimming Complex. En ik baalde dat ik dat niet eerder had gedaan. Water op een prima temperatuur. Zoals alles in Singapore is alles gestructureerd. Zo zijn de middelste 3 banen afgezet voor de snelle zwemmers, die tegen de klok in zwemmen en elkaar dus nooit lastig vallen. De buitenste vakken zijn voor de normale baantjes zwemmers. Waar ik voorheen makkelijk 20 baantjes deed, kwam ik de eerste keer niet verder van 14. Maar ondertussen zit ik weer op de 20. En ik heb de Chinese versie van mijn moeder gevonden. Een kleine, stevige oude dame, kordaat met een kort kapsel. Ze voert het hoogste woord, kwebbelt tegen iedereen. Ik zal volgende keer haar naam eens vragen, maar het zal me niets verbazen als haar antwoord ‘ Elizabeth’ is.
swimming toa payoh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *