Bakken met Aqila

      2 Reacties op Bakken met Aqila

Ik kook graag. En ik ben dan ook de gezinskok. En tijdens de Lock down ben ik ook recepten aan het proberen die ik nooit eerder had gemaakt. Maar het was altijd koken, en nooit bakken. Ik had ooit een broodbakmachine, maar dat brood was altijd compact en dus niet geschikt voor een dagelijkse boterham. Een cake bakken, dat was al een zeldzaamheid, en decoreren? Daar begon ik niet aan.

Maar we hebben Aqila nu meer vanwege de Lock down. En de zaterdag is ook niet meer volgepakt met activiteiten omdat haar drumlessen en dans lessen online gegeven worden. Op zondag kunnen we niets leuks buiten de deur doen, dus zochten Cindy en ik dingen om met Aqila te doen. Aqila riep gelijk ‘cup cakes’. Dus een cup cakeblik gehaald, meel, bakjes, kleurstoffen, smaakstoffen en wat meer. En maar aan de slag.

De eerste keer waren het cup cakes. En voor het eerst heb ik dan ook ‘Butter cream’ gemaakt, in verschillende kleuren. Aqila vindt het aanbrengen van de decoratie echt geweldig. Met een spuitzak aan de slag, daarna gekleurde sprinkels aanbrengen. Ze geniet er van.


De volgende missie was een lego cake. Maar de cake mix moest lang geklopt worden en we hadden geen mixer. Hadden, want ik heb er toch maar eentje aangeschaft. De lego cake lukte goed qua vorm, maar was te stevig om te eten. En nadat Aqila er met decoratie overheen was gegaan had de legocake niet misstaan in de IT begin jaren 90. Overal glitter.


De week daarna toch maar weer naar Phoon Huat. Dat is een winkel gespecialiseerd in bakartikelen. Van meel tot bakvormen, decoratie materiaal en alles wat je nodig hebt om te bakken en koken. Ik zag een hartvormig bakblik, dus maar aangeschaft. Aqila sprong een gat in de lucht toen ze hem zag. Ook chocolade gehaald om te smelten, amandelschaafsel, cacao poeder en nog meer soorten meel. Ik kom de Lock down uit als cake expert.


En Phoon Huat heeft ook kooklessen. Dus zodra de Lock down over is ga ik me inschrijven voor een cursus brood bakken. Zonder machine, in de oven. Wie weet levert het een nieuwe passie op.

2 gedachten over “Bakken met Aqila

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *