Stelende pinguins en achtbanen

      Geen reacties op Stelende pinguins en achtbanen

Universal Studios Singapore. Ik was daar één keer geweest. Tijdens mijn eerste trip naar Singapore voor Cindy. We namen de kinderen mee naar Universal Studios Singapore en dan sta je dus bijna de hele dag in de rij voor attracties. We hebben maar 1 achtbaan kunnen doen en een show met Donkey van Shrek. Goedkoop is het ook niet, dus het bleef een eenmalig bezoek dachten we. Tot Corona arriveerde in Singapore. En dan heb ik het niet over het Mexicaanse bier.

Eind februari, begin maart waren er nog geen officiële maatregelen hier. Maar mensen waren bang, en bleven dus weg. Ik hoorde dat, dus besloot Cindy en de kinderen mee te nemen naar Universal Studios Singapore. Online, via een lokale versie van Marktplaats, goedkoop tickets kunnen scoren en op naar Sentosa Island. Op naar Universal Studios Singapore.

Bij de ingang werd iedereen gecontroleerd op temperatuur. Niet persoon voor persoon maar we liepen allemaal langs een grote camera die in één klap iedereen kon screenen. En toen was het tijd voor plezier. Universal Studios was zo goed als uitgestorven. We hebben letterlijk alle attracties gedaan, allemaal, van de simpele kinderattracties tot de heftigste achtbanen die er waren. Sommige zelfs meerdere keren, want er was geen enkele rij. Alleen voor de Battlestar Galactica achtbaan moest je bijna 10 minuten wachten, maar voor de rest was het aan komen lopen, zitten en gaan met die hap.

Aqila is geen heldin. Die gilt bij iedere beweging in een achtbaan, zelfs bij simpele achtbaantjes voor kinderen. En dat laat ons lachen. Ze wilde in de Shrek achtbaan, die is voor kinderen. Dus ik met Aqila de achtbaan in. Alles leuk en aardig, je gaat via een roterende beweging naar boven maar je zit verscholen in een grote koker. Dus je ziet niet dat er een flinke val komt als je boven bent. Aqila had lol, tot we boven waren. Ik hoorde nog “fuck” en daarna alleen maar gegil.

Er is ook een soort skilift waarbij je over een deel van het park gaat. Geen loopings, lage snelheid, helemaal niets van dat. Gewoon op dezelfde hoogte een rondje over een deel van het park. En toch bij iedere lichte beweging begon Aqila te gillen. Ik had de tranen over mijn wangen lopen.

Helaas ging het mis bij het eten. Mijn ogen waren iets groter dan mijn maag. En sinds mijn duedenal switch operatie in 2010 levert dat fysiek veel pijn op. Dat is me nu twee keer gebeurd. Een keertje in Amerika, bij een restaurant op Key Largo, Florida. Ik keek al een jaar uit naar de Cuban Sandwich die ze daar serveerden, de lekkerste die ik ooit heb gehad. En dus met grote happen dat ding naar binnen gewerkt, met een enorme buikpijn tot gevolg. Nu gebeurde het weer, een iets te grote maaltijd met een dikke, romige milkshake leverde zoveel ongemak op dat ik op een bankje ben gaan zitten terwijl Aqila nog een keer in de Transformers attractie ging, Cindy nog een keer in de Battlestar Galactica en Ashraf? Die is te bang voor achtbanen dus die ging met Aqila mee.

We zijn ook op de foto gegaan met een paar transformers, waarbij Aqila doodsbang was voor de slechterik. Ik ken de films niet goed genoeg om te weten wie goed en wie slecht is. Aqila ging op de foto met de pinguïns van Madagaskar die haar handtas stalen en haar daar mee plaagde voordat ze hem terug kreeg.

Ik kan bijna niet wachten tot de volgende pandemie. Dan ga ik weer naar Universal Studios Singapore, want als het park bijna leeg is, dan is het park geweldig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *