fettuccine met romige cashewsaus

Dit gerecht en filmpje maakte in ergens in maart, maar ik heb het nooit gepost. Daarom doe ik het nu alsnog. Een heerlijke pasta met een romige saus die compleet veganistisch is. Cindy, mijn lieftallige echtgenote, was zwaar onder de indruk. Die kon niet geloven dat er geen kaas in zat, dat er geen room door de saus zat en dat de saus gemaakt was van cashewnoten.

Wat heb je nodig?

Olie
fettuccine
Schaaltje cashewnoten, geweekt
Edelgist naar smaak
Gesnipperde ui
Snufje peper

Snufje zout
Half bakje gesneden paddenstoelen
Appelcider azijn
Gesnipperde knoflook

Kook de fettuccine volgens de aanwijzing op de verpakking. En bewaar het kookvocht.

Fruit in wat olie een gesnipperde ui, de gesneden paddenstoelen en wat gesnipperde knoflook. Terwijl dat fruit kan je de cashewnoten blenden met wat kookvocht van de fettuccine, edelgist een een beetje appel-cider azijn. Als de ui en paddenstoelenmix voldoende gefruit is mag de saus in de pan. Breng dat even aan de kook zodat de saus goed warm is. Voeg daarna de fettuccine toe, plus zout en peper naar smaak. Je kan ook verse kruiden zoals basilicum en oregano toevoegen als je dat wilt. Serveer met een beetje pijnboompitten of pompoenpitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.