Chili Sin Carne

      Geen reacties op Chili Sin Carne

Bonen, ik kreeg dat echt niet weg. Pus in een slap velletje noemde ik het altijd. Zelfs sperziebonen vond ik vies. En erwten, ik gruwelde er van. Zo heb ik jarenlang falafel gemeden omdat het gemaakt is van kikkererwten. En Humus. Maar in 2014 ging in naar Nicaragua, en het nationale gerecht is Gallo Pinto, rijst en bonen. Dus ik moest wel, en sinds ik een veel meer (maar nog niet compleet) plantaardig dieet nuttig heb ik geleerd dat kikkererwten fantastisch zijn. En langzaam maar zeker begin ik ook meer bonen in mijn gerechten te verwerken.

Cindy heeft bij American Gigi’s gewerkt, een Amerikaanse keten met een Mexicaans geïnspireerde keuken. Nu is American Chili’s weg uit Singapore en is Chili een van oorsprong Texaans gerecht, maar het stond daar op het menu. Maar altijd als we in Kuala Lumpur zijn gaan we daar eten. En ik neem dan altijd de Chili (helaas ‘con carne’). Cindy had het nog nooit gegeten vanwege hoe het er uit zag maar toen ze een hapje van mijn chili bowl proefde was ze verkocht.

Een week of wat geleden maakte ik zelf Chili Sin Carne. Geen video, want ik wilde het eerst een keer maken voordat ik een video maakte. En geen foto’s want het was op voordat ik een foto kon maken. Een fantastisch gerecht waar zelfs de kinderen van smulden.

Ingredienten:

 • 1 ui
 • Klontje boter, zuivelvrij
 • 1 rode paprika
 • 2 wortels
 • Flinke lepel gesneden knoflook
 • 1 rode peper
 • 80 gr zilvervliesrijst
 • 400 gr pomodori tomaten – 1 blik
 • 2 tl komijn
 • 1,5 tl gerookte paprikapoeder
 • 1 tl kaneel
 • 1 snuf zout
 • 300 gr rode kidneybonen
 • 100 gr mais
 • 7 gr koriander – vers

Bereiding

 • Snijd de ui in grove stukken en fruit hem aan met een klontje roomboter
 • Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de wortels in dunne plakjes
 • Doe de wortel en paprika in de pan en bak kort mee
 • Snijd terwijl dit bakt de knoflook en de rode peper fijn (
 • Voeg de tomaten, de knoflook, de rode peper toe, de komijn, paprikapoeder, kaneelpoeder en een snufje zout toe
 • Voeg ook de rode kidneybonen en de mais toe en laat de chili 10 minuten zachtjes koken
 • Kook de rijst in een steelpan, volgens de verpakking, gaar
 • Snijd ondertussen de verse koriander grof
 • Serveer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.