De enge familie Engel

      6 Reacties op De enge familie Engel

Viruswaanzin, de grootste waanzin zijn die wappies met hun complottheorieën en hun gedram. Ze maken er vele mensen gek mee, hitsen de boel flink op. En het ergste is, de insteek van deze figuren heeft helemaal niets met het virus te maken. Het is gewoon dwars doen om het dwars doen. Gedram om het drammen, iets wat de familie Engel al sinds de jaren 70 doet en waar meerdere generaties bij betrokken zijn. Klootzakken zijn het, hufters die met levens spelen. Zoals het leven van mijn vader die op het moment van schrijven met covid-19 in het ziekenhuis ligt. In Venlo, 200 kilometer van huis omdat er nergens anders plaats was. En in een kunstmatige slaap. Als die Willem Engel of Jeroen Pols nu voor mijn neus stonden hadden ze ook naar Venlo gegaan, hopelijk ook in een coma. Daar wil ik best een paar jaar voor de bak in.

Kijk maar eens even naar de geschiedenis van de familie Engel en hun juridisch adviseur Jeroen Pols. Al sinds 1976 daagt de enge engel familie de Nederlandse staat keer op keer voor de rechter. Een rechtszaak tegen een straf die Cees Engel kreeg tijdens zijn militaire dienst. Hij melde zich onterecht ziek, kreeg daarvoor een tikje op de vinger en vocht dat compleet buiten proportie aan tot aan het Europese hof. Vader Cees is een pandjesbaas die in Rotterdam 1000 woningen liet verkrotten en daarvoor jarenlang juridisch aan het vechten was met de gemeente. Hij verhuurde de woningen willens en wetens aan wiettelers en zat daarvoor in de bak wegens medeplichtigheid. Hij was ook de eigenaar van de meest beruchte camping van Nederland, Fort Oranje. Die kocht hij toen het een prachtige camping was, en liet het zo verkrotten dat de gemeente Zundert de boel sloot. Daar loopt nog altijd een rechtszaak over. Daar was zoon Jan bij betrokken. En zodra het coronavirus een probleem werd besloot zoon Willem samen met de familie jurist Jeroen Pols een stichting op te zetten, viruswaanzin (nu viruswaarheid) om simpelweg iedere maatregel aan te vechten. Puur omdat het kan, puur om te irriteren. En dat gaat gepaard met heel veel nepnieuws, dreigementen en achter de schermen betalingen aan niet zo intelligente influencers zoals die domme Famke Louise. En familie ontkent ook niet dat het hele viruswaanzin/viruswaarheid een voorzetting is van waar vader Cees in de jaren 70 al mee begonnen is. Willem Engel zelf zegt het ook al, hij wil dat “het hele systeem in elkaar stort”. Het heeft dus niets met corona te maken, hij maakt misbruik van de situatie ten koste van veel mensenlevens. 

En dan de jurist Pols. Die zegt geen advocaat te willen worden “vanwege het keurslijf”. Hij moet dan aan regels voldoen. Dat hij dat niet wil zegt veel. Waarschijnlijk bedoelt hij dat hij dan afstand moet doen van zijn investeringen in de roze buurt van het Duitse Bremerhaven. Maar ja, als de Duitsers een Bibob wet invoeren moet hij dat sowieso. Want waar Pols zelf vaag is over zijn verleden is Haarlemsen buschauffeur Fred Teeven dat niet. Die maakte bekend dat Pols 10 jaar in de bak zat omdat hij veroordeeld was als gewelddadige drugsdealer. Fred Teeven was de officier van Justitie die de zaak tegen Pols voor de rechter bracht. Invoer van 163 kilo cocaïne, mishandeling, gijzeling en illegaal wapenbezit zorgde ervoor dat deze engnek jaren achter tralies doorbracht. En hij was niet alleen in het bezig van illegale wapens, hij gebruikte ze ook. 

De volgers van viruswaarheid zouden eens in de geschiedenis van de enge engels moeten duiken, en het volk waarmee die levensgevaarlijke, criminele familie zich mee omringt. En met de manieren die ze gebruiken om hun criminele levenswijze in stand te houden. Ik hoop van harte dat de Nederlandse staat de tactiek van de enge engels overneemt, en de familie en consorten helemaal naar de tering procedeert. Klaag ze maar aan voor iedere persoon die is overleden aan corona, klaag ze maar aan voor iedereen die op de intensive care is beland. Klaag ze aan voor iedere agent die bedreigd is na viruswaanzin demonstratie. Klaag ze aan voor alles, procedeer ze kapot. Dit tuig verdient een koekje van eigen deeg. Waar Willem Engel wil dat “het hele systeem in elkaar stort” zoals de huizen en campings die zijn familie melkt, hoop ik dat de hele familie Engel en al hun kompanen volledig in elkaar storten.

6 gedachten over “De enge familie Engel

 1. Ad

  Wat krijgt u van de overheid betaald als influencer?
  Vrijheid van meningsuiting is heel lang beperkt tot niveau “oproepen tot geweld”. En terecht.
  Echter, sinds het Rutte-tijdperk is veel veranderd, zoals betaalde influencers.
  Ook de rechterlijke macht is daarin meegegaan. De toeslagaffaire toont aan dat het geen probleem is om in het belang van de coalitie burgers te vermorzelen en grenzen aan vrijheid van meningsuiting verder in te perken onder het motto van “groepsbelediging”, “aanzetten tot haat” en opruiing.
  Helaas kunnen vooral rechters zich dit soort praktijken veroorloven, ze zijn immers “voor het leven benoemd”.
  Oorspronkelijk was dergelijke benoeming bedoeld om rechters te beschermen tegen onwelgevallige coalities, maar ik heb de indruk dat we nu meer de negatieve kant ervan zien. De rechterlijke macht is immers financieel afhankelijk van de zittende macht en kan zodoende maling hebben aan de bevolking die, ironisch genoeg, het salaris van die macht opbrengt. De laatste jaren zie je steeds meer de naam “beftuig” voorbij komen. En dat vind ik niet vreemd.
  Terug on topic: Ja, Willem Engel spreekt uit waar ik het niet altijd mee eens ben.
  Maar ik vind wel dat hij dat moet kunnen blijven zeggen.
  Uitspraken van anderen afdoen als “wappies” en “dansleraar” geven te denken. Hebben zij die termen bedacht om de bevolking tegen elkaar op te zetten? Ophitsen van Engel zou levens gekost hebben, maar waarom wordt dan zo gemakkelijk voorbijgegaan aan die omhooggevallen schooldocent die mensen in verpleeghuizen gevangen hield en massaal liet besmetten en ze daarna in eenzaamheid lieten sterven?
  Nee, mijn waarde. Uw mening stinkt. Aan alle kanten.

  1. Andre

   Mee eens Ad.
   Ik weet veel meer inhoudelijk plus context over de familie Engels en meneer Pols.
   Niks mis mee, anders dan dat je ze recalcitrant of tegendraads kan noemen.
   Juist hun eeuwige juridische touwtrekkerij geeft mooi weer hoe de democratie tegenwoordig gejuridificeerd is. Dus maken ze gebruik van de tools en taktiek van hun tegenstanders.
   Verder ben ik spuugzat de oliedomme riedeltjes over corona slachtoffers en dan de schild of oorzaak bij kritische burgers neerleggen. Ziek.

 2. Viktor

  Door zo op het verleden van deze familie te duiken en op zaken te richten die weinig betrekking hebben op de huidige situatie, helpt naar mijn inziens niet in het tegengaan van hun boodschap.

  In tegendeel eerder ipv hun visie te weerleggen met bewijs en goede argumenten wordt er bagger opgegraven om ze te besmeuren.

  Zij zijn door voor zichzelf geen maatregelen te nemen niet verantwoordelijk voor de gezondheid of dood van andere, iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid en keuzes zich te beschermen of juist bloot te stellen aan de risico’s en gevaren in het leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.