Wassen met water

      1 reactie op Wassen met water

Toen de hele wereld een jaar geleden in paniek was omdat er geen rol toiletpapier meer te vinden was moesten de meeste Aziaten lachen. Tenminste, hier in Singapore. Een toiletpapiertekort is hier ook eigenlijk nooit geweest. En dat is logisch, want bijna ieder toilet hier heeft een slang met een sproeier die wordt gebruikt in plaats van toiletpapier. En ik begrijp het wel, qua hygiëne is het wassen van je anus na het kleien beter dan de boel alleen maar een beetje uitsmeren met een dun papiertje. Zeg nou zelf, als dat de boel echt schoon maakte dan zouden we de afwas ook niet met water en zeep doen maar met een rolletje Page, 3 laags, zijdezacht.Nu heb ik de eerste 45 jaar van mijn leven in Nederland gewoond. En dus ben ik toiletpapier gewend. Ik heb die spuit echt geprobeerd, en ja, het voelt frisser, maar ik kan er niet helemaal aan wennen. Ik ben ook veel te bang dat ik er een enorm waterballet van maak waardoor het net lijkt alsof ik in mijn broek heb gezeken. Of erger, in mijn broek heb gescheten en de boel daarna het proberen uit te wassen. Dus alleen thuis gebruik ik dat, buitenshuis is het ouderwets met papier. Gelukkig is mijn lichaam zo geconditioneerd dat ik buitenshuis bijna nooit een grote boodschap moet doen.

Ook kom je hier, ondanks dat Singapore hypermodern is, nog wel van die ouderwetse hurktoiletten tegen. En dat is me echt 3 stappen te ver. Ik vind hurken sowieso al lastig, en om dat dan te doen terwijl je een gigabyte aan het downloaden bent? Zonder te schijten heb ik al moeite om mijn evenwicht te houden in die positie. Voordat je gaat beginnen over de houding van de endeldarm en dat het veel natuurlijker is, ik weet het. En het klopt. Maar gelukkig heb ik met de verkeerde Westerse houding geen enkel probleem. Alles komt er soepel uit, zonder problemen.

Maar nu in het quarantaine hotel heb ik een luxe toilet joh. Het ding is wat laag, dat wel, maar het bevat dus een bidet. Dat zie je niet, maar ik zag wel een hendeltje aan de zijkant. Dus ik sta voor het toilet en voel aan dat hendeltje. Er komt een staafje uit de pot tevoorschijn en daar spuit ineens een straal water uit. Op kruishoogte. Gelukkig zit ik opgesloten in het hotel en mag niet naar buiten anders hadden mensen gedacht dat ik in m’n broek had gepist. Cool, een bidet dus. 

hetzelfde merk, ander type maar het idee is duidelijk

Nou, dat wilde ik wel eens proberen. Dus na de volgende grote boodschap draai ik aan dat hendeltje. Na een seconde wachten spuit er ineens een straal water rechtstreeks tegen mijn anus, en ondanks dat ik het verwachte verraste het me. Ik voelde me een beetje als zo’n covidiot op het museumplein op een zondagmiddag. Je weet dat het waterkanon er aan komt, maar je bent toch onaangenaam verrast als je ineens zo’n straat koud water voor je reet krijgt. Of in mijn geval, dat er een waterstraal op je endeldarm gericht wordt met een kracht alsof je reet een terras is en de groene aanslag na de winter even moet worden weggespoten. Ik kan niet zeggen dat het een hele plezante ervaring was, maar ik blijf het gebruiken zolang ik in quarantaine zit, wie weet gaat het wennen.

1 gedachte over “Wassen met water

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *