Eikels

      Geen reacties op Eikels

Eikels. Ik las vandaag een artikel op nu.nl dat natuurbeheerders verwachten dat er veel van de wilde zwijnen populatie op de Veluwe gaat sterven deze winter vanwege honger. Een wilde zwijnen hongerwinter zeg maar. En dat allemaal vanwege het koude voorjaar, de natte zomer en de flink uitgedijde populatie. Het slechte weer in het voorjaar zorgt namelijk voor een flink tekort aan eikels.

Op dezelfde site las ik ook een stuk over een nieuw coronaprotest op de dam. Met een grote galg en Joden sterren. Een wanstaltig stukje protest. Als je argumenten te kort komt moet je met zulke statements komen. Hoe moet dit voelen voor de Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog en hun nabestaanden? Hoe kan je hun leed in godsnaam vergelijken het tonen van een QR code als je naar een café wilt. En dat om een pandemie in te dammen. Je hebt de vrijheid om te protesteren en vergelijkt jezelf met de Joodse bevolking in het derde rijk? Denk je dat die Joden de vrijheid hadden om ongestoord te protesteren? Als je zo je punt wilt maken ben je alle schaamte voorbij, en zou je je eens moeten verdiepen in de geschiedenis.

Dat er geprotesteerd wordt, dat vind ik prima. Die vrijheid is er en moet er zijn. Dat je het niet eens bent met het beleid, prima, dat kan ik me deels nog wel indenken ook want ook ik vind dat de regering Rutte zwalkt, ik ben het ook niet met alle maatregelen eens. Maar dan nog, er zijn wel morele grenzen aan hoe je protesteert. Overigens ben ik wel voorstander van een QR code. In Singapore werken we met een speciale trace together app, en een token, zonder vaccinatie kom je geen restaurant in. En niet jammeren over discriminatie, want het is een keuze die je zelf maakt. Iedere keuze komt met consequenties, en de keuze om je niet te laten vaccineren heeft als gevolg dat je niet naar de horeca kan zonder geldige, negatieve, test. Net zoals je zonder rijbewijs geen auto mag rijden omdat je dan een gevaar bent voor anderen. De consequenties van je keuzes moet je accepteren, zo simpel is het leven nu eenmaal. Niet alleen qua vaccinatie, maar met alles. Iedere keuze, hoe klein ook, heeft een consequentie.

Maar om terug te komen op de komende winter, op alle wilde zwijnen die gaan sterven vanwege een tekort aan eikels. Ik heb een oplossing. Laten we de volgende anti-corona demonstratie lekker op de Veluwe houden. Dan zijn er plots eikels genoeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.