Vaccinated Travel Lane

      Geen reacties op Vaccinated Travel Lane

Begin september opende Singapore en Duitsland een reisbubbel, een vaccinated travel lane. Gevaccineerde inwoners van Singapore en gevaccineerde inwoners van Duitsland mogen met speciale VCL vluchten en met een negatieve PCR test op vakantie naar Duitsland en Singapore zonder in Singapore in quarantine te moeten. Geen 14 dagen in een hotel, maar slechts een negatieve test voor de vlucht en een test bij aankomst. Paar uur wachten in een hotel en dan zodra de uitslag binnen is, doen en laten wat je wilt, mits de test negatief is natuurlijk.

Twee Duitse vrienden, onafhankelijk van elkaar, komen naar Singapore. De ene voor een paar dagen met zijn vriendin alvorens door te reizen naar Phuket. De andere komt voor zaken, maar heeft ook tijd voor een hapje, drankje en een sigaar of 10. Leuk, maar zolang Nederland niet op de lijst staat kan mijn lieve moeder deze kant niet opkomen. Of ze moet eerst 3 weken in Duitsland blijven voor ze naar Singapore vliegt. En dat is erger dan 2 weken quarantaine als je het mij vraagt.

Afgelopen zaterdag was er een grote persconferentie. Met de flink oplopende besmettingen hier dachten veel mensen dat we weer naar een lockdown zouden gaan. Ik zag het echter zonniger in want net als ik kijkt de Singaporese overheid niet puur naar het aantal besmettingen. Ze kijken naar de gevolgen van de besmettingen. En die is miniem. Met bijna 90% van de bevolking gevaccineerd loopt het aantal ernstige gevallen nauwelijks op. Het aantal doden wel, maar dat zijn grotendeels ongevaccineerden, of ouderen met flinke gebreken. Dus eigenlijk is er niet veel aan de hand, met 100 keer meer besmettingen dan een jaar terug hebben we minder druk op de gezondheidszorg. En ik had gelijk, geen lockdown. De maatregelen blijven grotendeels zoals ze zijn, dus geen sociale bijeenkomsten, gevaccineerden mogen uit eten maar maximaal met 2 personen. Ongevaccineerden krijgen wel extra maatregelen, die mogen nergens meer uit eten, zelfs niet in de coffeeshops en hawker centers, plus ze zijn niet meer welkom in winkelcentra. Maar goed, dat is de consequentie van hun keuze om hun gezondheid te spelen (op de kleine minderheid na die vanwege legitieme redenen geen vaccin kan nemen).

Wat ik echter niet aan zag komen was een uitbreiding van het VCL programma met 9 landen. En één van die landen is Nederland. En dat houdt in dat mijn moeder de kerst niet in het koude Nederland doorbrengt maar in het tropisch warme Singapore. Geen kerst muts maar een badpak. Geen kalkoen op kerstavond maar nasi goreng en chicken rice. En ik kan niet beschrijven hoe blij mij dat maakt. Ik kan eindelijk mij Ma laten zien hoe ik hier leef, waarom het mij zo bevalt, waarom Singapore mijn hart heeft gestolen en waarom ik me in Nederland niet meer thuis voel. Cindy en de kinderen kunnen ook niet wachten, maar ik ben blijer dan iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.