Een nieuwe mancave

      Geen reacties op Een nieuwe mancave

Sinds midden juni werk ik dus voor een importeur van sigaren, pijptabak, pijpen en accessoires hier in Singapore. En waar voorheen niemand serieus aan Wholesale deed behalve de importeur van Cubaanse sigaren doen wij dat nu wel. En met succes want op één na zijn alle serieuze spelers op de markt nu klant bij ons. Zelfs de importeur van Cubaanse sigaren, die hebben net een bestelling gedaan voor hun nieuw winkel in het four seasons hotel. Ik heb de splitsplinternieuwe lounge van het hotel gezien, en wat een lust voor het oog is dat.

Nu zitten wij ook niet verkeerd. In Kampong Glam, vlakbij de grote moskee voor de mensen die bekend zijn met Singapore. In een ouderwetse shophouse. Dat zijn huizen met op de begane grond een winkel en daarboven woonruimte. Maar dan in de typische bouwstijl van hier. Helaas zijn er veel afgebroken in de periode voordat Singapore de schoonheid van deze traditionele gebouwen inzag. 

aan het eind van deze straat is onze winkel/kantoor

Op de begane grond hebben we dus de winkel, met een ruime walk-in humidor, een wand met glazen potten met daarin pijptabak, kasten met pijpen en accessoires. De toonbank doet aan een oude apotheek denken. Via een deur in de humidor kan je naar de tweede etage waar we een grote ruimte hebben met een Frans balkon. Maar het mooie daarvan is dat aan de buitenkant het Franse balkon en de ramen met oude, typisch Aziatische luiken zijn afgeschermd. Aan de achterkant zit dan nog een ruim balkon. Deze etage wordt een lounge en het balkon wordt ook een plek voor onze klanten om te roken. Het balkon hebben we onlangs voorzien van grote parasols, maar de lounge moeten we nog helemaal inrichten.

En dan is er de derde etage. Ons kantoor. Daar zitten Charlie en ik. Het is een flinke ruimte en we zijn hard op weg om het kantoor om te toveren tot een kantoor & mancave. Er hangen schilderijen van diverse sigarenmerken, langs twee muren staan er sigarenkistjes opgestapeld. Er is een kleine bibliotheek met boeken over sigaren en pijpen, plus een kleine voorraad drank. Van lege kisten heb ik een mooie tafel gemaakt om het in thema te houden. Nu moet alleen de chesterfield van de 2de etage nog even worden behandeld met tlc en dan kan die ook naar boven. Dit kantoor bevalt me wel. Foto’s volgen wel een keer als we klaar zijn met de inrichting. Nu steek ik lekker een sigaar op, in mijn kantoor/mancave.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *