Wandelen

      Geen reacties op Wandelen

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik graag wandel. Dat ik tot een jaar geleden iedere ochtend een lange wandeling maakte. Vaak door MacRitchie Reservoir waar ik ben aangevallen door apen, waar ik otters zag, en waar ik genoot van een stukje natuur midden in een wereldstad. Maar vorig jaar, medio juni, ging ik weer full-time aan de slag voor een werkgever. Een baan waar ik ondanks veel vrijheid wel iedere dag voor naar kantoor ga en dus kwam er van lange wandelingen weinig meer. Een hele enkele keer liep ik naar huis, een goeie 6 kilometer maar aangezien ik ook de kok ben thuis kwam ik dan in tijdproblemen met koken. En na het eten was ik te lui om nog een wandeling te maken.

Nu werk ik in een oud “shophouse”, een klassiek Singaporees gebouw waar ik wel vaker over heb geschreven. Op de begane grond is onze winkel, de 2de verdieping staat nu leeg maar dat wordt onze lounge voor de vaste klanten, en ons kantoor is op de 3de verdieping. Dat is een halve mancave, voor mij en mijn werkgever Charlie. Op de 2de verdieping en de 3de verdieping is er een douche. Vorige week zei ik dat ik mijn ochtendwandelingen wel erg mis, en Cindy opperde om naar kantoor te lopen, dan ff te douchen, een schone set kleren aan te trekken en dan te gaan werken. Waarom heb ik dat niet zelf eerder bedacht? Dus sinds vorige week vertrek ik om 7:45 in plaats van 8:15 en ik wandel 6 kilometer naar kantoor in plaats van het openbaar vervoer te pakken. Zeker nu Singapore weer iedereen toestaat om op locatie te werken is reizen met OV in de spits niet leuk meer. Het kost slechts een half uurtje meer tijd, en ik doe zo’n 9000 van mijn gewenste 10000 stappen per dag voordat mijn werkdag begint. Die laatste 1000 stappen en meer is mijn wandeling van kantoor naar het metrostation aan het einde van de dag. Dat zijn meerdere vliegen in 1 klap. Ik bespaar op water en elektriciteit als ik op de zaak douche, ik bespaar op transportkosten, ik word fitter en ik val af als ik dagelijks lange wandelingen maak. En dan is er ook nog een stukje mentale fitheid die komt van sporten en ik heb minder last van m’n schouder als ik dagelijks een stuk loop. Dus dit is perfect voor me, en dit ga ik vanaf nu iedere dag doen. Wandelen naar kantoor, en dan fris en fit aan de slag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.