Slaap(gebrek)

      Geen reacties op Slaap(gebrek)

Ik slaap de laatste tijd slechter dan normaal. Ik word minimaal twee keer per nacht wakker, en lig soms uren naar het plafond te staren. En toch gewoon doorgaan met de dagelijkse sleur, zonder problemen overigens. Tot vorige week, toen zei m’n lichaam dat ik even pas op de plaats moest maken.

Goede vrijdag is een feestdag hier en dus was ik vrij. Ik had geen verplichtingen op het doen van wat boodschappen op de markt na. En dus stond ik om een uur of 9 op in plaats van 7 uur. Ff douchen, boodschappen doen en ontbijt halen in het hawker center. Na het ontbijt ging ik met de laptop op bed zitten om nog wat te werken. Binnen no time lag ik echter te slapen. Mijn lichaam dacht “hey, dit is mijn kans om de batterij op te laden” en dus heb ik heerlijk drie lange uren diep liggen slapen. Die avond gingen we op visite bij mijn schoonzus in haar nieuwe appartement maar om 11 uur waren we alweer thuis en lag ik alweer op bed.

Zaterdag stond ik pas om 10 uur op en ben aan het bakken geslagen. Grote hamburger kadetten en een bosbessencake voor de barbecue op de zaak. Daarover schrijf ik later nog wel een keer. Maar goed, tussen het rijzen van het deeg in lag ik weer lekker op bed. En voor de barbecue heb ik nog weer een uur geslapen. Tijdens de BBQ merkte ik dat mijn energie niveau nog steeds wat laag was en dat bleek de volgende dag wel. Weer bijna de hele dag liggen slapen tot Cindy rond een uur of 5 ’s avonds zei “kom, bed uit want we gaan uit eten”. Voor het eerst sinds maanden voelde mijn hoofd weer scherp, de deken van vermoeidheid was verdwenen. Nu hopen dat die scherpte blijft en dat het slapen beter gaat. Ik doe in ieder geval m’n best en ben (wederom) gestopt met het drinken van cola, dus geen cafeïne meer in mijn systeem. Hopelijk helpt dat iets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *