Bangkok, here we come

      Geen reacties op Bangkok, here we come

Ik heb Thailand eigenlijk altijd vermeden als vakantie bestemming. Niet omdat het me geen prachtig land leek, met fantastisch eten, maar vanwege de reputatie als sexparadijs. Als je als vrijgezel, zeker van middelbare leeftijd, naar Thailand op vakantie gaat dan krijg je gelijk een stempel opgedrukt. En dat stempel wilde ik niet, dus vermeed ik Thailand.

Nu ben ik getrouwd en al meerdere keren in Thailand geweest. Voor covid zijn Cindy en ik naar het prachtige Krabi geweest, waar het massatoerisme nog geen vlucht heeft genomen. Er is toerisme, maar het is kleinschaliger dan in Pattaya of Phuket, en dat beviel me eigenlijk wel.

Afgelopen zomer moest ik voor een evenement een dagje naar Phuket. Ik was scheidsrechter bij een ‘slow smoke’ competitie en mijn vlucht en hotel werd betaald. Dus ik kocht een extra ticket voor Cindy, boekte een extra goedkoop hotel zodat ik er wat extra dagen kon uitpersen. Goedkoop maar wel met goede recensies natuurlijk! Zo verbleven we een aantal dagen op Phuket. In het pittoreske Phuket Old Town, maar ook in het upscale ‘Boat Avenue’ deel van het eiland waar Cindy haar favoriete pomelo salade na jaren weer eens kon verorberen. En we zijn een dagje naar Patong Beach gegaan. Het was geen mooie dag, dus niet genoten van de zee en het strand, maar wel van de hectiek rond de bars en cafés.

Eind oktober ging ik voor het eerst naar Bangkok, met een maatje van me, om een andere vriend te bezoeken. Die zat voor werk een aantal maanden in Bangkok. Dus vlogen we naar de Thaise hoofdstad voor een lang weekend feest, en een feest was het.

Maar nu sta ik op het punt om weer naar Bangkok te gaan. Dit keer met Cindy. Cindy is een fan van Coldplay en die band toert door Azië. Ze doen 6 shows in Singapore, maar de voorverkoop was zo chaotisch dat Cindy geen kaarten kon bemachtigen. Beteuterd zei ze dat er alleen nog kaarten voor Bangkok waren. “Doe maar schat, bestel maar” was mijn antwoord waarop ze zei dat ze niet wist of ze voldoende spaargeld had om zo’n trip te betalen. “je bent over een paar maanden jarig, dit is alvast je cadeautje” was mijn comeback. Kaart voor het concert, tickets en hotel zijn op mijn kosten, wat je daar opmaakt is voor eigen rekening!.

Nu is een vriend van mij, een Nederlander die al zo’n 20 jaar in Bangkok woont, een goede vriend van de general manager van het hotel waar ik in oktober verbleef. Een fantastisch hotel, The Continent, met een zwembad op de 39ste verdieping. En via die vriend kreeg ik een goede deal, dus we gaan weer naar dat hotel. Een fantastische locatie, 2 minuten van Soi Cowboy, de befaamde en beruchte party-straat, dichtbij een paar sigarenlounges en met een stop van de BTW (Bangkok Transport System, een bovengrondse metro die boven het autoverkeer heen gaat) recht voor de deur. Ik kan niet wachten tot we vliegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *