Chicken fajitas

      Geen reacties op Chicken fajitas

Ik ben een paar keer in het zuiden van de Verenigde Staten geweest en twee keer in Nicaragua, daar waar taco’s veel gegeten worden en waar fajitas veel bekender zijn dan hier. In Nederland is het nog een beetje een exotisch gerecht, terwijl het zo simpel is, en relatief gezond. Voordat mijn ogen open gingen en ik vlees uit mijn dieet haalde at ik de chicken fajitas met echte kip, de foto’s zijn nog uit deze periode, maar tegenwoordig doe ik het met vleesvervangers, die van Vivera (100% plantaardig) of van De Vegetarische Slager (met kippeneiwit extract, maar eind 2019 zijn deze ook vegan). Het is een simpel gerecht, en fantastisch lekker.

Wat heb je allemaal nodig? Een pak wraps natuurlijk, en dan om de ‘kip’ te maken, een pak vegan kipstukjes, een eetlepel verse koriander of peterselie, een theelepel olijfolie, een theelepel gedroogde oregano, een halve theelepel hot sauce of chipotle saus, een halve theelepel chilipoeder, een kwart theelepel knoflookpoeder, een halve theelepel zout, een kwart theelepel gemalen komijn en het sap van een halve limoen.

Dat is niet alles, voor het paprika en ui mengsel heb je twee theelepels olijfolie nodig, een rode en een gele paprika die je dun snijdt, een halve ui, ook dun gesneden, een theelepel chilipoeder en een halve theelepel zout.

Marineer de kip met alle ingrediƫnten voor de marinade op de limoen na, vermeng alles goed en laat het minimaal een half uur marineren. Verhit dan een hapjespan met de twee theelepels olie voor de paprika mix en bak het paprika mengels met alle ingrediƫnten een minuut of vier. Verwijder het uit de pan en zet opzij. Voeg wat extra olie in de pan en bak het kipmengsel goed op, voeg de paprika weer toe en besprenkel het met het sap van de limoen. Bak nog een minuutje aan, haal het dan van het vuur en aanvallen maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.