Still loving you

      1 reactie op Still loving you

I’m still loving you, vandaag was ik met m’n kleine meid in wild wild wet, een fantastisch waterpark in Singapore. Waar ze vorig jaar nog moderne hits draaide was het dit jaar behoorlijk anders en ik moet degene die verantwoordelijk is voor de muziek een dik compliment geven. Ik bedoel maar, wie wordt er niet vrolijk van Sugar Hills Gang’s Apache (jump in it)? En waar hoor je dat nog? Zeker in combinatie met Journey, Bon Jovi, Michael Jackson, Europe’s final countdown en de Blues Brothers. Zelfs mijn dochter van 7 die het nummer nog nooit had gehoord begon spontaan te dansen en vroeg ‘what song is that daddy?’.

Kort daarna echter voor mij het hoogtepunt van de playlist, The Scorpions met ‘still loving you’. Niet dat ik die powerballed nou zo geweldig vind maar ik heb er wel een geweldige herinnering aan, zeer komisch en sindsdien kan ik het nummer niet meer horen zonder minimaal te glimlachen.

In 2005 was ik met mijn vriend Philip in Indonesië. Philip is getrouwd met Ria, die uit Indonesië komt. Philip, Tommy (Ria’s oudste broer) en ik besloten in een buitenwijk van Jakarta te gaan poolen. De poolhal had twee verdiepingen en op beide verdiepingen was één private room. In die private room kreeg je een meisje mee die de ballen klaarlegde (de poolballen op de tafel, niet wat jullie denken, het is Jakarta en geen Bangkok). Ook haalde ze je drankjes bij de bar. In de private room was ook een karaoke set aanwezig. En midden in een dramatisch potje poolen ging de persoon in de private room boven ons vreselijk los op ‘still loving you’. Volume op 12, met een onzuivere, tegen en vaak over het valse heen maar met volle overtuiging gezongen in een klassiek Aziatisch Engels accent. Ik lag letterlijk languit op de pooltafel te schuddenbuiken met de tranen in m’n ogen. Wat was dat grappig en sindsdien is dat nummer nooit meer hetzelfde geweest. En toch, om de cirkel rond te maken, hou ik nog van het nummer.

1 gedachte over “Still loving you

  1. Josefini

    Wat een heerlijk verhaal! Ik zag het gewoon voor me, en ik kan me voorstellen dat je helemaal stuk ging van het lachen. Ja, als je eenmaal iets op een andere manier hoort, dan is het moeilijk om het weer neutraal te beluisteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.