Tomaten wortelsoep

      Geen reacties op Tomaten wortelsoep

Dit is een soepje dat ik vorig jaar een keer gemaakt had met groente die ik in mijn koelkast had liggen, plus wat dingen die op mijn balkon groeide. Dat laatste klinkt alsof het een smerig balkon was, maar ik doel daarmee op pepers en kruiden natuurlijk.

Ik gebruikte drie tenen knoflook, twee pepertjes, wat arachide olie, twee theelepels currypoeder, twee theelepels gemalen venkelzaad, drie aardappelen, een halve kilo bospeen, cherry tomaten, drie sjalotten, twee eetlepels kokosmelk, water, twee bouillonblokjes en wat tauge.

De knoflook, sjalotten en pepertjes had ik in stukjes gesneden, de aardappels geschild en net als de bospeentjes in stukken gesneden. De olie verhitte ik in een pan en bakte daarin de currypoeder en het venkelzaad. Daarna mocht de knoflook, peper en sjalot erbij. Toen dit was aangefruit gingen de rest van de groente erbij. Daarna water en de bouillonblokjes. Dit liet ik sudderen tot de wortel zacht was. De boel heb ik daarna gepureerd en afgemaakt met de kokosmelk en de tauge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *