Gegrilde groente

      Geen reacties op Gegrilde groente

Dit recept kreeg ik van een vriendin, Nienke, nadat ik een foto op haar Facebook pagina zag. Ik heb haar recept iets aangepast, wat weggelaten en wat toegevoegd om een ‘eigen’ recept te maken en omdat ik bepaalde ingrediënten niet had, en anderen die op moesten. De eerste keer dat ik dit recept maakte was in een periode dat ik nog vlees nuttigde, ondanks dat dit recept wel vegetarisch is, en dus ook honing nog niet in de ban was. Nu maak ik het gerecht met agave siroop in plaats van honing natuurlijk.

gegrildegroente1

Wat gebruikte ik voor dit gerecht? Dat is simpel: één courgette, één aubergine, één rode peper, twee paprika’s, rood, oranje of geel, rucola, olijfolie, g oede balsamico, agave siroop, feta, peper en zout. Als je het vegan wilt maken kan je de feta vervangen voor vegan feta of tofu.

Verhit een trilpan en grill de in dunne plakken gesneden courgette en aubergine, nadat je ze hebt besprenkeld met wat olijfolie, hetzelfde doe je met de in reepjes gesneden paprika. In een andere pannetje toast je wat pijnboompitten.

De gegrilde groente leg je in een platte schaal en besprenkel het dan met wat olijfolie, balsamico, peper, zout en agave siroop. Let een bedje van rucola op een bord, leg daar de gegrilde groente overheen en maak het af met wat feta, pijnboompitten en een fijn gesneden rood pepertje.

gegrildegroente4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.