Risotto met kaas en courgette

Even een kort receptje, tussen het pakken van mijn koffer door, want vandaag verlaat ik mijn familie helaas om alles in Nederland af te ronden voor mijn emigratie. Een bitterzoet afscheid, bitter omdat het inhoudt dat ik mijn vrouw en kids weer een paar maanden niet zie, zoet omdat het maar voor drie maanden is en dat er deze trip heel veel progressie is gemaakt met o.a. de koop van een appartement, mijn verblijfsvergunning en meer gunstig nieuws.

Goed, een risotto, receptje komt van de Engelse chef Jamie Oliver, die nu ook steeds meer inziet dat plantaardig leven de toekomst is, al bevat dit gerecht nog wel kaas, en in het originele recept zelfs ham, maar die heb ik simpelweg weg gelaten.

Dit receptĀ is van Jamie Oliver met een kleine twist van mezelf en het verwijderen van de ham die het originele recept wel vraagt. Wat gebruik je er dan wel voor? 250 gram risotto rijst, drie eetlepels roomkaas, een courgette, een pepertje, parmezaanse kaas en wat basilicum.

Rasp de courgette grof en doe de rijst met de courgette in een grote pan water met zout. Kook dit ongeveer een kwartiertje en proef dan of de rijst klaar is. Die moet zacht maar stevig zijn. Giet het af en stop het terug in de pan met de roomkaas, de peper en de parmezaan. Breng het op smaak met wat peper en zout als dat nodig is, en serveer het met wat basilicum.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *