Weggeefhoeken op Facebook

      Geen reacties op Weggeefhoeken op Facebook

Met de emigratie voor de deur ben ik enorm aan het ruimen, en geef dus enorm veel weg via een lokale Facebook groep. Om dat voor mezelf ook leuk te houden doe ik dat met verhaaltjes, en dat leidde uiteindelijk tot dit blog.

Nu ik weer terug ben in Nederland, en nog een paar maanden heb om alles te ruimen, ben ik weer begonnen met het schrijven van de stukjes. Ik kopieer ze naar hier, zodat ze in een archief komen. Vandaag schreef ik deze twee:

Two trailer park girls go round the outside,
Round the outside, round the outside
Two trailer park girls go round the outside,
Round the outside, round the outside
Guess who’s back, back again
Shady’s back, tell a friend
Guess who’s back, guess who’s back?
Guess who’s back, guess who’s back?
Guess who’s back, guess who’s back?
Guess who’s back?

Ik ben terug, na bijna 7 weken Singapore, weken die voorbij zijn gevlogen maar heel succesvol waren. Zoals op mn blog te lezen is, voor degene die dat volgen, is mijn verblijfsvergunning goedgekeurd, is de koop van een HDB appartement goedgekeurd (er moet door de overheid goedkeuring gegeven worden voor de koop van HDB appartementen, er hangen allerlei regels aan maar daardoor zijn deze wel betaalbaar ten opzichte van de vrije markt Condo’s), het is te lezen op http://ferdinandpiet.nl/2018/06/25/today-was-a-good-day/

Maar goed, dinsdag in Nederland geland, wat dingen regelen hier zoals verzekeringen, huis gaat volgende week in de verkoop, ik moet nog wat spullen verkopen, want andere spullen naar ons nieuwe appartement verschepen, spullen inpakken die ik op wil slaan en nog meer spullen weggeven.

In Singapore heb ik ondertussen al een redelijke sociale cirkel opgebouwd, allemaal sigarenrokers zoals ik, en dat schept een band. Daar zal ik later nog wel iets over schrijven op mijn blog, om die band proberen uit te leggen, en we zijn een paar keer naar twee verschillende cafe’s gegaan waar je heerlijk sigaren kunt roken op het terras en waar we genoten van een heerlijk glaasje rum of whiskey. Nu drink ik niet veel, dus twee glazen op een avond is voor mij al bloemetjes buiten zetten. En als ik de bloemetjes in Singapore buiten zet, dan hoef ik dat in Nederland niet meer te doen. Daarom heb ik een drie roze bloempotten in de aanbieding, gratis en voor niets, ooit donker roze maar nu flink lichter geworden door de zon.
IMG_0271

blauw, blauw, blauw
keer ik terug naar jou
blauw, blauw, blauw
yeah, blauw [blauw]

Misschien wel het bekendste nummer van The Scene, met een link naar de Zaanstreek want Jeroen Booy, die bekend werd met Roberto Jacketi & The Scooters waar de toenmalige vriend van mijn nicht de saxofonist van was, drumde een tijd in dit bandje. De frontman was The Lau, die pas in z’n laatste maanden van z’n leven bij het grote publiek doorbrak met een duet met Lange Frans en de vele media aandacht rond zijn ziekte. Ik heb The Lau een paar keer meegemaakt toen ik in Drieluik werkte, maar over de doden niets dan goeds dus daar laat ik het bij.

Ik had ook iets kunnen schrijven over Bløf, die ik bij De Kade meemaakte toen ik daar werkte, in hun beginperiode. Aardige gasten, stuk voor stuk, niet helemaal mijn muziek maar ‘blauwe ruis’ had ook als inspiratie kunnen dienen. Of, om het helemaal irritant te maken en jullie allemaal met een oorworm op te zadelen was een stukje van Eifel 65 ook mogelijk want de lamp die ik verloot is blauw, als de lamp kon zingen zong hij vast “I’m blue da ba dee da ba daa
Da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa
Da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa
I’m blue da ba dee da ba daa
Da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa
Da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa
I have a blue house with a blue window
Blue is the color of all that I wear
Blue are the streets and all the trees are too
I have a girlfriend and she is so blue
Blue are the people here that walk around
Blue like my Corvette, it’s in and outside
Blue are the words I say and what I think
Blue are the feelings that live inside me”

IMG_0421

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.