Pompoencurry met groente en tofu

Ik vind curry heerlijk, zo veelzijdig, van pittig tot mild, geel, groen, rood, met of zonder groente, met of zonder vleesvervangers, je kan er alle kanten mee op. Het is fantastisch, en niet moeilijk te maken ondanks dat het ingewikkeld lijkt. Ik durfde nooit curry te maken omdat het moeilijk leek, maar dankzij Jamie Oliver heb ik me er toch aan gewaagd en nu maak ik regelmatig een curry, waaronder ook deze pompoencurry met groente en tofu.

Wat heb je nodig voor deze curry, behalve pannen en water? Een flespompoen, wat arachideolie, twee blikjes kokosmelk, 400 gram groente naar eigen voorkeur (deze keer gebruikte ik sperziebonen), 350 gram stevige tofu, 75 gram ongezouten pinda’s, sesamolie, twee limoenen en een blik kikkererwten voor de curry. Dan natuurlijk rijst en voor de curry pasta gebruikte ik een theelepel komijnzaad, twee teentjes knoflook, twee sjalotten, 5 centimeter gember, het sap en de schil van twee limoenen, twee eetlepels sojasaus, drie verse pepers, twee eetlepels geschaafde kokos, een bosje verse koriander en wat citroengras.

pompoencurry2
Verwarm dan de oven voor op 180 graden, was de pompoen, snij deze in lange stukken en verwijder de zaden. Smeer de stukken in met een beetje arachideolie, besprenkel ze met peper en zout en rooster ze in de oven voor ongeveer een uur.
pompoencurry1
Je kan ondertussen de currypasta gaan maken. Rooster daarvoor de komijnzaden in een droge koekenpan voor een paar minuutjes, kneus het citroengras en meng dan alle ingrediƫnten voor de pasta in een keukenmachine tot een mooie pasta.
pompoencurry3
Kook de rijst en verwarm ondertussen een hapjespan of een wok op medium vuur. Bak daar de currypasta in voor een minuut of vijf terwijl je regelmatig roert. Dan mag de kokosmelk er bij samen met de groente en de uitgelekte kikkererwten. Dit moet dan inkoken tot de juiste dikte. De uitgelekte tofu kan je ondertussen in blokjes snijden en met een beetje olie in een koekenpan bakken tot ze goudbruin wordt. Kneus de pinda’s in een vijzel en rooster deze even mee met de tofu. Schep daarna de curry, met wat in blokjes gesneden pompoen, op de rijst. Strooi er wat tofu met pinda overheen, garneer met chili en koriander. Eet smakelijk.

pompoencurry5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.