Pittige tomatensoep

      Geen reacties op Pittige tomatensoep

Het is een warme zomer, de droogste in de recente geschiedenis, een lange hittegolf dus het is niet echt het moment voor een pittige tomatensoep, meer voor een koude gazpacho, maar dit is een recept dat ik origineel in mei vorig jaar op mijn receptenblog had gepost. Dat blog gaat echter offline, zodra ik alle recepten naar hier heb verplaatst. Dus vandaar, ondanks de hitte, een hele pittige tomatensoep.

Ingredienten:

 • scheutje olie
 • eetlepel komijnzaad
 • een ui, grof gesneden
 • 4 tot 5 teentjes knoflook, gesneden
 • stukje gember, of gember puree
 • chili saus of één tot twee chili pepertjes
 • groente bouillon
 • vijf tomaten
 • blikje gesneden tomaat
 • twee geroosterde paprikas uit glas
 • handje rijst
 • tauge
 • basilicum

Bereiding:

zet een pan op medium hoog vuur en rooster de komijnzaadjes eventjes, voeg daarna de olie toe samen met de ui, knoflook, gember(puree), chili(saus) en fruit dit allemaal even aan. Voeg daarna de  grof gesneden tomaten en het blikje tomaten toe en bak even mee. Voeg daarna een liter groente bouillon toe en een handje rijst. Laat dit minimaal een kwartiertje sudderen en ga daarna met de staafmixer aan de slag om alles te pureren.

Serveren met wat taugé en een paar blaadjes basilicum, heerlijk met een stuk (geroosterd) brood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.